El Punt Avui

Més de 14.500 personalitats rebran un llibre sobre Catalunya

La campanya ‘El món ho ha de saber' acaba superant les previsions inicials, situades en 10.000 exemplars

09/12/13 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Els promotors de la campanya en la presentació al Born Centre Cultural, a l'octubre Foto: QUIM PUIG.

L'objectiu inicial d'enviar un llibre en què s'expliqués el procés català a 10.000 personalitats del món s'ha superat amb escreix. Més de 14.500 seran les persones que, finalment, rebran l'obra sota el títolCatalonia Calling, editada per Sàpiens, en què es repassa el passat i el present de Catalunya, a més de les seves esperances de futur. El volum s'acompanya d'un DVD amb les millors imatges de la Via Catalana. L'enviament ja ha començat.

La campanya pretén internacionalitzar el procés català i s'ha basat en el micromecenatge. El pagament de 15 euros ha permès enviar el lot sobiranista a una de les 10.000 personalitats més influents del món, segons una llista feta pels organitzadors –Sàpiens i l'ANC– i entre les quals hi ha polítics, economistes, actors, pensadors... La gràcia de la iniciativa és que els participants no podien elegir a qui enviaven el llibre i el DVD, ja que el nom del receptor només se'ls revelava al final del procés.

Sols una seixantena de personalitats catalanes van poder elegir el destinatari del llibre. Així, el president d'ERC, Oriol Junqueras, va elegir el papa Francesc; l'editor i director del Born Centre Cultural, Quim Torra, l'actriu Julia Roberts, i l'escriptor Quim Monzó, la model israeliana Bar Refaeli.

Com que Sàpiens ha rebut peticions en què es demanava poder fer la tramesa a altres persones no incloses a la llista, per petició popular, i coincidint amb les festes de Nadal, fins al pròxim 8 de gener ha activat l'opció al web elmonhohadesaber.cat.

Darrera actualització ( Dilluns, 9 de desembre del 2013 02:00 )