El Punt Avui

Junqueras assegura que no farà caure el govern de CiU

El líder d'ERC insinua que donarà suport al pressupost encara que no s'hagi tancat l'acord definitiu sobre la pregunta

Duran demana “generositat” a tots els implicats en aquest debat

12/12/13 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Junqueras i Duran i Lleida es reuniran demà per acostar posicions Foto: ARXIU / JOSEP LOSADA.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va destacar ahir que no farà caure el govern de CiU i que no forçarà unes eleccions anticipades, encara que les enquestes li puguin ser favorables. Amb aquestes declaracions a RNE, Junqueras va rebaixar la tensió que hi ha entre les dues formacions per la negociació de la data i la pregunta de la consulta. En aquest mateix sentit, va insinuar que donaran suport al projecte del pressupost, que s'ha de debatre la setmana vinent al Parlament, encara que no s'hagi arribat a cap acord en ferm respecte a la consulta.

Precisament, Junqueras té previst reunir-se demà amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. Les dues parts mantenen que aquesta trobada no s'emmarca en els contactes per decidir la pregunta, sinó que ja fa temps que estava programada i que s'ha anat ajornant els últims mesos per diversos motius. Tot i això, és evident que aquesta serà una de les qüestions que es tractaran i Junqueras va reconèixer que intentarà convèncer Duran que la millor opció és que es pregunti sobre l'estat independent. En breu, Junqueras també es trobarà amb Artur Mas

Per la seva banda, el líder d'UDC va reiterar ahir la petició que ja va fer fa alguns dies pel que fa a la pregunta: generositat per pactar l'enunciat, perquè si no és així “Catalunya i els partits faran un autèntic ridícul”. Va indicar que la pregunta l'està negociant el president de la Generalitat, que segons la seva opinió és qui ha de mantenir contactes discrets per arribar aquest mes a un denominador comú, i va insistir en un missatge: “Tenim temps.”

També va voler insistir que la trobada amb Junqueras no té per objectiu discutir sobre la pregunta. Segons ell, serà una primera trobada amb el líder d'ERC, amb el qual mai no s'ha vist en privat. “És una reunió que ens devíem tots dos, i és bo que un dirigent pugui tenir bona relació amb tothom. Mai no he concebut la política sense diàleg”, va concloure Duran.

LA FRASE

Catalunya i els partits faran un autèntic ridícul si
no hi ha acord sobre la consulta
Josep Antoni Duran i Lleida
PRESIDENT DE CIU AL CONGRÉS
Darrera actualització ( Dijous, 12 de desembre del 2013 02:00 )