El Punt Avui

Duran culpa ERC i ICV de frustrar la unitat en les europees

El líder d'Unió reclama a Junqueras que no “enganyi” els catalans acusant Unió de dificultar la candidatura

23/12/13 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Oriol Junqueras i Josep Antoni Duran i Lleida es van reunir el dia 13 a la seu d'Unió Foto: EL PUNT AVUI.

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va acusar ahir ERC i ICV d'impedir la constitució d'una candidatura unitària sobiranista en les eleccions europees. Duran va respondre així al líder d'ERC, Oriol Junqueras, que afirmava en una entrevista a aquest diari que la formació republicana “no contribuirà a fracturar CiU”, tenint en compte que és CDC qui advoca per aquesta candidatura, mentre que Unió defensa la tradicional coalició de la federació amb el PNB. “No enganyem la ciutadania!”, va exclamar Duran, que es va expressar en dues piulades a Twitter.

Duran va exculpar la seva formació de les dificultats amb què es troba Artur Mas per bastir aquesta llista conjunta en els comicis del maig. “Unió no ha dit res. No som el boc expiatori”, es va defensar. Pel president socialcristià, és ERC qui “no en té ganes” i ICV qui “ha dit «no»”. Tot i que Unió no ha tancat del tot les portes a formar la candidatura, que CDC proposa que l'encapçalin membres de la societat civil, sí que ha expressat algunes reticències. ERC, d'altra banda, ja ha triat el seu cap de llista a les eleccions, Josep Maria Terricabras, i manté converses amb Bildu.

Els dubtes de Marta Rovira

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va admetre ahir que la seva formació ha mantingut converses amb CiU per emplaçar-se a parlar de l'entrada dels republicans al govern. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rovira va advocar per obrir un “procés de reflexió” després del pacte entre l'executiu i els partits sobiranistes sobre la data i la doble pregunta de la consulta. La número dos d'ERC, però, va deixar clar que l'entrada del seu partit al govern podria debilitar la imatge del procés davant de la comunitat internacional, perquè és “molt potent” que l'impulsin plegats l'executiu i el principal partit de l'oposició.

Darrera actualització ( Dilluns, 23 de desembre del 2013 02:00 )