El Punt Avui

Reunió de CiU i ERC al Palau per accelerar lleis

Els diputats Turull, Rovira i Sabrià es van reunir ahir amb membres del govern

31/01/14 02:00 BARCELONA - M.BATALLER/E.ANSOLA
Rovira i Turull reunits al Parlament fa un any per seguir el pacte de govern Foto: J.L.

Reunió entre CiU i ERC, aquesta vegada al Palau de la Generalitat i amb membres del govern, per posar-se al dia en temes parlamentaris. La presència, però, en aquesta reunió, del diputat republicà i president de la comissió d'Afers Institucional (CAI), Sergi Sabrià, aportava certa excepcionalitat a una trobada que, segons les fonts consultades per aquest diari, s'emmarcava en la quotidianitat.

En la trobada es va tractar la situació en què estan algunes lleis que depenen de la CAI amb l'objectiu “d'accelerar-ne” els tràmits. Les lleis electoral, de consultes no referendàries i de transparència depenen d'aquesta comissió, però les fonts consultades van insistir que no es va parlar de cap matèria relacionada amb el procés sobiranista. Contràriament a això, les fonts consultades asseguren es va treballar en temes relacionats amb l'administració pública.

La reunió de feina també va servir per posar sobre la taula l'estat d'altres normes, com per exemple la que dóna cobertura a l'impost sobre dipòsits bancaris, que es preveia portar a aprovació en la pròxima sessió plenària del Parlament, el 12 de febrer, data encara pendent de confirmació. Tanmateix, el fet que el PP hagi optat per traslladar el text d'aquesta llei al Consell de Garanties Estatutàries perquè en dictamini la constitucionalitat d'acord amb la carta magna i l'Estatut, ha obligat a endarrerir el calendari de la seva aprovació.

La reunió es va celebrar ahir quan tot just comença un nou període de sessions al Parlament, que ja ha tingut dos moments àlgids amb l'aprovació de la sol·licitud per demanar a Madrid el traspàs de la competència per convocar referèndums, i el pressupost del 2014. El calendari queda marcat a partir d'ara per la pròxima aprovació de nous textos legals que reforcin el procés sobiranista. La llei de consultes i l'electoral continuen en ple debat als partits polítics, mentre que la de transparència sembla ser la més avançada perquè es pugui portar a aprovació durant aquest mateix trimestre.

Les eleccions europees i la possibilitat de presentar punts programàtics en comú també formen part d'aquest escenari de negociacions.

Darrera actualització ( Divendres, 31 de gener del 2014 02:00 )