Els diputats i els senadors de CiU per Girona fan costat a Mas inculpant-se

Dotze càrrecs electes de la federació nacionalista van presentar ahir els escrits a l'Audiència de Girona

Puigdemont parla de litigi democràtic

06/01/15 02:00 GIRONA - NÚRIA ASTORCH
Diputats i senadors de CiU, ahir entrant al registre del Palau de Justícia els escrits d'autoinculpació. Foto: JOAN SABATER.
Notícies de ...

“No som aquí per cap litigi judicial, sinó per un litigi democràtic. Com a representats democràtics dels ciutadans de les comarques gironines, fem un pas endavant en la defensa de drets fonamentals com la llibertat d'expressió i l'exercici del dret a decidir.” Així va explicar el diputat de CiU al Parlament de Catalunya Carles Puigdemont el gest que ell mateix i onze càrrecs electes gironins per la coalició convergent més van fer al Palau de Justícia de Girona mitjançant l'entrada en el registre dels escrits d'autoinculpació pel 9-N. En concret, van fer-ho els diputats al Parlament Carles Puigdemont, Elena Ribera, Dolors Rovirola, Pere Vila, Xavier Dilmé, Begonya Montalbán i Lluís Guinó; els diputats al Congrés Jordi Xuclà, Montse Surroca i Carles Pàramo, i els senadors Joan Bagué i Pere Maluquer.

Els diputats i senadors de CiU per Girona s'han afegit a la crida feta per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per solidaritzar-se amb el president Mas i les conselleres Ortega i Rigau, després que s'admetessin a tràmit les querelles contra ells per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre. “Ens sentim absolutament coresponsables i copartícips del 9-N. I perquè no en quedi cap dubte, entregarem aquesta declaració signada per cadascun de nosaltres. I que l'autoritat judicial prengui les mesures que cregui oportunes i actuï en conseqüència”, va exposar Puigdemont moments abans d'accedir al Palau de Justícia, on es van admetre els formularis d'autoinculpació pel 9-N, que van lliurar a títol personal.

El diputat de CiU al Parlament i alcalde de Girona va evitar de pronunciar-se sobre el recorregut judicial que poden tenir les autoinculpacions. “En circumstàncies normals, en un país de qualitat democràtica normal i homologable als estàndards europeus, aquesta querella no s'hauria ni hagut de presentar. De manera que especular sobre què pot passar en aquestes circumstàncies tant excepcionals, és difícil”, va raonar. Els regidors electes de CiU a l'Ajuntament de Girona s'han afegit també a la campanya de l'ANC, que anima els ciutadans a presentar als jutjats aquests formularis d'autoinculpació.

La iniciativa de l'ANC es fa a tot el país i només hi ha hagut alguns problemes a Girona, on els jutjats no van acceptar, inicialment, els escrits amb l'argument que no hi havia cap procés obert sobre el cas a la demarcació. Aquest fet va obligar l'ANC de Girona a presentar les autoinculpacions que havia recollit a la fiscalia i a instar els ciutadans a continuar la campanya a altres jutjats de la demarcació o bé a la fiscalia. A més, ha establert la llibreria Les Voltes com a punt de recollida d'autoinculpacions, que s'acumularan i es presentaran després de festes.

Puigdemont va indicar ahir que en aquests moments ja és possible presentar els formularis als jutjats de Girona.

LES FRASES

Fem un pas endavant en la defensa de drets fonamentals com la llibertat d'expressió i l'exercici del dret a decidir
En un país de qualitat democràtica normal, no s'hauria presentat cap querella
Carles Puigdemont
DIPUTAT DE CIU AL PARLAMENT DE CATALUNYA
Darrera actualització ( Dimarts, 6 de gener del 2015 02:00 )