El Punt Avui

L'ANC repetirà la recollida de firmes a la primavera

L'Assemblea celebra la “bona rebuda” de la campanya de signatures en favor de la consulta, que “ha superat totes les previsions”

Les xifres es coneixeran aquesta setmana

13/01/14 02:00 BARCELONA - A.SERRANO
Una senyora i un senyor signen a la paradeta del Passeig de Gràcia amb Gran Via Foto: QUIM PUIG.

Cua a les paradetes. És una imatge que s'ha pogut veure aquest cap de setmana en moltes de les taules instal·lades per l'Assemblea Nacional Catalana arreu del país amb motiu de la recollida massiva de signatures per demanar que es faci la consulta. La campanya ha tingut “molt bona rebuda”, assegurava ahir la coordinadora del projecte, Rosa Alentorn, que, en un comunicat, reconeixia que estan “superant totes les previsions”. L'ANC farà la traducció en números aquesta setmana, un cop acabi el recompte de les taules. I ja planeja repetir aquesta experiència de recollida massiva de signatures “de cara a la primavera”.

Hi va haver més de 700 paradetes dissabte i més de 400 diumenge, algunes de les quals van quedar sense butlletes per atendre totes les persones que volien firmar. I més de 3.000 apoderats que van participar en la iniciativa.

Dret de petició

La campanya Signa un vot per la independència la sustenta el dret de petició, un dret fonamental reconegut en la Constitució i en l'Estatut i regulat per llei que permet adreçar demandes a qualsevol institució pública, administració o autoritat. En aquest cas, s'insta el Parlament que porti a terme totes les iniciatives polítiques per celebrar la consulta i, si això no fos possible perquè l'Estat espanyol ho impedís, que els representants electes del poble de Catalunya “declarin la independència” d'acord amb la legislació internacional.

La campanya va començar el juny passat, molt abans que el 12 de desembre els partits presentessin l'acord sobre la pregunta i la data per fer la consulta, el 9 de novembre vinent. Rosa Alentorn va deixar clar que la iniciativa no s'aturarà i que, més enllà de repetir la recollida massiva a la primavera, l'ANC continuarà reunint signatures.

LA XIFRA

700
paradetes
va superar l'ANC dissabte arreu del territori. Diumenge, en van ser més 
de 400.

“Estem contents. Ha vingut moltíssima gent”

Fora els cartells, toca desmuntar. A la paradeta de l'ANC del passeig de Sant Joan amb Còrsega, a Barcelona, plegaven ahir passats dos quarts de tres de la tarda. La de la Montse Camacho, veïna de Gràcia, era l'última signatura recollida. “Ets l'última!”, li remarcaven els responsables. Estaven contents. “Dissabte va venir moltíssima gent i avui [per ahir], també”, explicava el coordinador de la taula, Llorenç Sotorres. “Aquesta és una campanya llarga, fins que puguem votar”, afegia. La Montse desitjava que fos aviat. “La consulta és urgent i imprescindible.” Aquesta gracienca havia vist moltes de les paradetes de l'ANC amb “molta cua” i, finalment, s'havia aturat en una. Podrà trobar més taules en el futur. A partir d'ara, cada barri recollirà signatures separadament. A Gràcia, s'instal·larà una paradeta els caps de setmana entre travessera de Gràcia i Gran de Gràcia. “Fins que votem”, assenyalava Sotorres.

Darrera actualització ( Dilluns, 13 de gener del 2014 02:00 )