El Punt Avui

POLÍTICA

El dret a decidir passat pel sedàs de les entitats d'Olot

Quinze associacions presenten plegades un documental en què representants de diversos àmbits reflexionen sobre el país que volen

El presenten en un acte de suport a la consulta del 9-N

14/01/14 02:00 OLOT - JORDI CASAS
Els representants d'algunes de les entitats convocants de l'acte de suport al dret a decidir i a la consulta del novembre durant la presentació al local d'Òmnium.Foto: J.C.
Notícies de ...

Un país que estableixi ponts de col·laboració amb tothom, que doni veu a la utopia, que avanci en termes de democràcia... són algunes de les opinions sobre el futur de Catalunya expressades per una trentena de garrotxins de diversos àmbits en el documental Quin país volem?, creat per Marc Planagumà. Es presenta dissabte que ve a la sala El Torín d'Olot (6 de la tarda), en un acte organitzat per quinze entitats locals d'àmbits tan diversos com el dels estudis històrics, el cultural, el veïnal, l'assistencial o, per esmentar-ne només un altre, el solidari, que es declaren a favor del dret a decidir i, per tant, de la consulta del 9 de novembre. Per això, en volen fer pedagogia, aprofitant la força que els dóna el fet d'anar juntes.

En aquest documental, 34 garrotxins reflexionen sobre el model de país que volen. Les seves opinions s'agrupen en els apartats de l'economia, la democràcia i la política i la societat, amb subàmbits com ara institucions financeres, les empreses, la tecnologia, el model econòmic, la política exterior, el model energètic, la salut, la igualtat de gènere, educació, fe, llengua, cultura, etc.

Aquest documental és l'eix central de l'acte que es durà a terme dissabte a la sala El Torín d'Olot i que preveu també la intervenció d'alguns dels participants en el documental o representants de les entitats promotores. Aquestes intervencions s'amenitzaran amb actuacions musicals de la Principal de Salarsa i del trio musical format per Àngel Girona, Agnès Algueró i Alba Sans. A part, hi haurà una conferència de la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, que analitzarà el moment polític i social en què es troba el país.

Les entitats participants també han manifestat públicament el suport a la moció que l'Ajuntament d'Olot va aprovar a favor de la consulta.

LA XIFRA

15

entitats
són les que han encarregat el documental sobre el futur del país i promouen l'acte de dissabte.
Darrera actualització ( Dimarts, 14 de gener del 2014 02:00 )