El Punt Avui

SEGURETAT

Roben les estelades a Cassà, Anglès, Riudarenes i Santa Coloma de Farners

Els ajuntaments n'han denunciat el robatori i que s'ha serrat l'asta que les aguantava

A Anglès i Cassà aquest és el segon cop que passa

17/01/14 02:00 SANTA COLOMA DE FARNERS - NURI FORNS /ACN
El màstil de l'estelada d'Anglès, que uns brètols van serrar i va caure sobre un arbre. Foto: LOURDES CASADEMONT /ACN.

Uns desconeguts van robar dijous a la matinada les estelades que onejaven a les entrades de Riudarenes, Santa Coloma de Farners, Anglès i Cassà de la Selva. Per poder arribar fins a les banderes, els autors de les bretolades van serrar els pals que les aguantaven. Les dues senyeres i les dues estelades eren ben visibles perquè estaven situades a les rotondes que donen entrada als municipis. En el cas d'Anglès i Cassà de la Selva, aquest és el segon robatori de banderes que pateix el poble. Els alcaldes van condemnar la bretolada i van assegurar que actes d'aquesta naturalesa “atempten contra la democràcia”.

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès, es va adonar del robatori poc després de les vuit del matí i va alertar l'agutzil, que, de fet, ja ho havia comprovat abans. Uns desconeguts havien serrat el pal i havien deixat abandonats els trossos de metall a l'interior de la rotonda. En els casos de Santa Coloma de Farners i Riudarenes, els brètols es van endur les estelades que onejaven al peu de la C-63. Totes dues banderes estaven situades a les entrades dels municipis, després que l'Assemblea Nacional Catalana en promogués la instal·lació.

Pel què fa a Anglès, aquesta és la segona vegada en poques setmanes que el municipi pateix un robatori d'aquest tipus. Fa cosa d'un mes, uns desconeguts ja es van endur l'estelada que hi havia a la rotonda de sortida del poble, que porta cap a la Cellera de Ter. Es va posar una segona estelada a l'altra banda del municipi, que és la que es van endur ahir. “És un insult per a la gent que lluita per aquesta causa i per a la gent que vol expressar els seus sentiments. No deuen entendre bé la democràcia”, va opinar ahir l'alcalde d'Anglès, Pere Espinet. Tant l'alcalde de Santa Coloma com el de Riudarenes van lamentar els fets i van dir que es tornaran a posar les estelades.

LA FRASE

És un insult per a la gent que lluita per aquesta causa. No deuen entendre bé la democràcia
Pere Espinet
ALCALDE D'ANGLÈS

LA XIFRA

600

euros
és el que havia costat l'estelada robada a Santa Coloma de Farners.

LA DADA

2
cops
en poc més d'un mes a Anglès s'han robat dues estelades. També és el segon robatori a Cassà.

Es vanten de llençar estelades

A les xarxes socials, un grup anomenat Figueres Unida, de recent creació, es vanta de netejar el municipi “de draps bruts” mostrant algunes fotos d'estelades a les escombraries. D'altra banda, els activistes de No a la MAT convidaven (irònicament) els autors de les bretolades a tallar els pals que aguanten unes estelades molt concretes: les que s'han penjat en les torres de la MAT. Els robatoris de banderes s'han convertit en una constant arreu del país durant els darrers mesos. Els brètols s'emporten no només les que hi ha a les entrades dels pobles, sinó també aquelles que pengen de llocs de referència.

Darrera actualització ( Divendres, 17 de gener del 2014 02:00 )