El PUnt Avui

Un pas en ferm i un partit feble

17/01/14 02:00 -

El full de ruta del procés sobiranista va completar ahir un altre capítol imprescindible per consolidar l'exercici del dret a decidir com una mostra impecable de rectitud democràtica i respecte a la voluntat majoritària de la ciutadania. Només 43 diputats dels 135 de la cambra catalana, menys d'un terç del total, es van oposar a sol·licitar al govern de l'Estat espanyol la cessió de la competència per celebrar el referèndum pactat entre les forces catalanes pel 9 de novembre vinent.

Amb aquesta proposició de llei sobre la taula del poder legislatiu estatal, a Madrid es decidirà si la democràcia espanyola està al costat de la majoria dels catalans o d'una minoria que no només s'oposa a la independència, opció perfectament legítima, sinó que nega a la ciutadania la possibilitat d'exercir un dret de vot reclamat parlamentàriament i al carrer de manera incontestable. Aquest és el valor del que es va aprovar ahir al Parlament: preguntar a l'Estat espanyol si està a favor de la voluntat del poble català o si hi està en contra.

La cohesió visualitzada ahir al Parlament va allunyar de la lògica del catalanisme el PSC, un partit fonamental per entendre la Catalunya de les últimes tres dècades, que s'ha tornat incapaç d'entendre la Catalunya d'avui. O, encara pitjor, que si l'entén ha decidit fonamentar la seva estratègia en un espuri càlcul electoralista que ho fia tot a l'aprofitament d'una hipotètica frustració de la via sobiranista. En aquest sentit cal interpretar la insubordinació de Geli, Elena i Ventura, no només com una indisciplina puntual, sinó com l'obertura d'una via en el socialisme català que no vol ser d'aigua sinó de llum.

Darrera actualització ( Divendres, 17 de gener del 2014 02:00 )