El Punt Avui

L'Estat vetarà que se cedeixi el padró per a la consulta

Sáenz de Santamaría avisa que vulneraria la llei de protecció de dades

Diu que no s'ha de confondre partits amb ciutadans

25/01/14 02:00 MADRID - MONTSE OLIVA
Sáenz de Santamaría i Pastor, ahir, després de la reunió del consell de ministres Foto: EFE.

L'executiu espanyol assegura que es manté alerta davant qualsevol moviment que es faci a Catalunya, sobretot si té a veure amb la consulta. I la prova és que ahir va garantir que farà el que calgui per evitar la possibilitat –anunciada per l'Ajuntament de Barcelona– que els ens municipals cedeixin el seu padró a la Generalitat. Així ho va explicitar ahir la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, que va insistir que també en aquest assumpte “complirem i farem complir la llei”.

Vulneració de drets

La número dos de l'executiu de Rajoy no va especificar si recorrerien contra la decisió, adduint que l'escenari encara no s'ha produït, entre altres coses perquè no està aprovada la llei catalana de consultes, però va apel·lar a la protecció de dades personals i al dret fonamental a la intimitat dels ciutadans per assegurar que es vetllarà perquè no es vulneri.

D'altra banda, Sáenz de Santamaría va usar la roda de premsa del Consell de Ministres per aprofundir en les tesis que més tard exposaria Cristóbal Montoro durant la convenció celebrada ahir a Barcelona sobre “la realitat de les dades” econòmiques i fiscals i sobre els esforços que afirma que realitza l'executiu espanyol per garantir el benestar dels catalans i perquè la Generalitat pugui pagar les seves factures. Aquest, de fet, és part del “pla” del seu govern per combatre el sobiranisme.

I en aquest assumpte convidava a no confondre les “aspiracions” de determinades formacions –en al·lusió a CiU i a ERC– amb les del conjunt de la ciutadania, en el benentès que La Moncloa considera que a la major part dels catalans només els preocupa sortir de la crisi econòmica. “Tots junts hi guanyem i podrem sortir-ne en millors condicions”, reblava la vicepresidenta emfasitzant que l'executiu espanyol vol que als ciutadans els quedi clar a què es dedica cadascú i és per això que avisava que els processos “d'inestabilitat” no faciliten la remuntada.

Darrera actualització ( Dissabte, 25 de gener del 2014 02:00 )