El Punt Avui

La llei Wert s'enfronta amb la realitat

30/01/14 02:00 -

Cinc territoris, entre els quals hi ha Catalunya, es van plantar ahir davant el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per avisar-lo que la llei que presumptament ha de millorar la qualitat del sistema educatiu és inaplicable amb el calendari previst. Els responsables de l'educació dels altres territoris, governats pel Partit Popular, no diuen res en públic, però saben que, si apliquen la llei amb el temps de què disposen, les disfuncions seran clamoroses. Tot i que sempre quedarà el recurs d'atribuir-les al constant boicot de l'esquerra radical i no a la futilitat de la mateixa llei.

A mesura que passa el temps queda ben clar que la llei Wert és un nyap i que la seva motivació no és millorar la qualitat, sinó de caràcter purament ideològic. Lamina competències autonòmiques i les recupera per la porta de darrere, un procés que arriba al límit en el cas de Catalunya, quan pretén torpedinar el model d'immersió lingüística. Amb els llibres de text estem tenint la penúltima conseqüència de les ocurrències de Wert. Les editorials ja estan adaptant els temaris i són molts els territoris que avisen que els llibres no es canviaran perquè la situació econòmica de moltes famílies ho desaconsella.

És justament aquesta motivació ideològica de la llei el que explica la presa amb què es va impulsar i aprovar. Si realment s'hagués volgut fer una llei de qualitat, s'hauria parlat llargament amb tot els agents del món educatiu i s'hauria buscat un pacte. Però aquesta llei neix morta pels seus grans defectes de concepte. Per tant, les autoritats educatives dels territoris fan bé de procurar que el seu impacte s'ajorni, perquè així també minimitzen els seus perjudicis socials.

Darrera actualització ( Dijous, 30 de gener del 2014 02:00 )