El Punt Avui

El to puja, el nivell es manté baix

31/01/14 02:00 -

El titular d'Economia, Luis de Guindos, es va afegir ahir a l'entusiasta coral ministerial que des de fa algunes setmanes ha decidit apujar el to de l'artilleria verbal contra el procés sobiranista. Veient els arguments i l'actitud dels vociferants, no hi ha cap dubte que aquest increment tonal no està acompanyat d'una millora substancial del nivell dels continguts, ans al contrari, el perfil de l'argumentació se situa en el marc de la demagògia més barroera i la provocació tavernària.

Margallo, Montoro, Morenés, Fernández-Díaz i el mateix president Rajoy estan deixant un rastre verbal de despropòsits i barbaritats conceptuals fonamentades en la negació obtusa de la realitat, l'oposició frontal a la voluntat majoritària de l'electorat català i la incomprensió supina de la realitat a Catalunya. Que a hores d'ara a Madrid encara no s'hagi entès que el moviment pel dret a decidir en general i la marea independentista en particular no són fruit de cap febrada passatgera, de cap estratègia partidista, que no és un moviment de dalt a baix sinó al contrari, significa que la capacitat d'anàlisi o bé és perillosament pueril per a un estat com l'espanyol, o bé és que s'ha optat per la temerària conducta de fer veure que la realitat no existeix perquè és desagradable.

Mentre Catalunya avança amb determinació i cohesió política i sobretot social, l'Estat espanyol continua enrocat perillosament en la negació argumental i l'obstrucció processal. La incertesa sobre el futur de Catalunya és indiscutible, però de moment tots els arguments que arriben de Madrid fan pensar que, per malament que pugui anar, res no pot ser pitjor que continuar a l'Estat espanyol.

Darrera actualització ( Divendres, 31 de gener del 2014 02:00 )