El Punt Avui

Mas destaca la bona marxa de l'economia per rebutjar la crítica al sobiranisme

Assegura que Catalunya és líder a l'Estat espanyol en turisme, exportacions i inversió estrangera

Relativitza les queixes d'empresaris a la independència

13/02/14 02:00 BARCELONA - E.A
El president Artur Mas intervenint ahir en el Parlament durant la sessió de control al govern Foto: ACN.

El procés sobiranista que viu Catalunya no torpedina l'economia catalana sinó tot el contrari. Aquest és el missatge que ahir va llançar el president de la Generalitat, Artur Mas, després que en els últims dies cercles empresarials alertessin una vegada més de les connotacions negatives que per a Catalunya tindrà la independència del país. Unes declaracions que ahir van ser traslladades a la cambra catalana pels grups parlamentaris del PP i C's durant la sessió de control al president. Tots dos partits van tornar a reclamar a Mas que abandoni el camí sobiranista.

Tanmateix, el cap de l'executiu va contrarestar aquestes afirmacions amb les primeres xifres del 2014 pel que fa a inversions estrangeres. Mas va assegurar que empreses alemanyes han anunciat inversions de 131 milions, la qual cosa situa l'economia catalana com una de les més “atractives del sud d'Europa”, hi va afegir el president. A més a més, Mas va voler remarcar que, pel que fa a les xifres del 2013, Catalunya es va situar a l'Estat espanyol com a líder en turisme, atracció d'inversió estrangera no financera i creació de llocs de treball. “L'economia catalana està en marxa”, va repetir el president.

A més de donar xifres econòmiques, Mas també va voler replicar les declaracions del portaveu de C's, Albert Rivera, que li reclamava que fes cas a les advertències d'empresaris com per exemple el president de la CEOE, Joan Rosell. Mas va relativitzar el reguitzell d'opinions dels últims dies tot assegurant que en el món empresarial, polític i econòmic “hi ha de tot, tant a favor com en contra de la independència”. Però, a més, va criticar que Rivera posés unes opinions per damunt d'altres, com ara les dels milers de ciutadans que volen que se'ls consulti sobre el futur de Catalunya. “O és que hi ha una jerarquia i categoria respecte de l'opinió de les persones segons si aquestes estan en una millor posició?”, va etzibar Mas a Rivera. El president va reiterar que el govern que encapçala “estarà al costat de la majoria de la gent” i va replicar al PP que ja s'han intentat altres camins, com ara el de l'Estatut i el pacte fiscal, tots rebutjats per l'Estat.

LA XIFRA

131
milions
d'euros és la inversió d'empreses alemanyes a Catalunya durant les primeres setmanes del 2014
Darrera actualització ( Dijous, 13 de febrer del 2014 02:00 )