El Punt Avui

POLÍTICA

Girona cedirà el padró per a la consulta i el PP ho durà al jutjat

Tots els grups municipals excepte els populars van donar suport a facilitar a la Generalitat les dades per fer el referèndum

Veray demanarà un informe a la secretària i anirà als tribunals

16/02/14 02:00 GIRONA - DANI VILÀ
Veray va anunciar que durà als tribunals per l'acord de cedir el padró per la consulta Foto: LL.S.
Notícies de ...

El ple de l'Ajuntament de Girona va aprovar per una amplíssima majoria el compromís de cedir el padró municipal de la capital gironina a la Generalitat per a la consulta sobre la independència. La moció que es va aprovar era proposada per l'equip de govern de CiU i pels grups de la CUP i ICV, però també van votar a favor de la cessió del padró al govern català el PSC i Palomares.

Només el grup del Partit Popular va votar en contra d'aquesta proposta, i la seva portaveu, Concepció Veray, va anunciar la intenció “de portar l'acord als tribunals de manera immediata”. Així de categòrica es va expressar la portaveu popular, que també va anunciar que el primer pas que emprendrà el seu grup serà “entrar un escrit a l'Ajuntament perquè la secretària del consistori faci un informe sobre la legalitat de l'acord”.

El portaveu de CiU, Carles Ribas, es va mostrar favorable “a aportar tot allò que sigui necessari a la Generalitat per realitzar la consulta i col·laborar-hi dins la legalitat”. Des de la CUP, Jordi Navarro va assenyalar després de la intervenció de Veray que “en la disjuntiva entre legalitat i democràcia sempre cal triar la democràcia”. El PSC va dir que l'acord “era irrellevant perquè com a administració sempre haurem d'actuar dins la legalitat”, com recull l'acord de la proposta de la moció.

La resta de grups també van avalar la proposta, i el regidor no adscrit pertanyent a Reagrupament va destacar que cal fer el possible “perquè la consulta es pugui fer amb plenes garanties”. ICV també va considerar que cal facilitar el procés perquè els ciutadans puguin votar lliurement.

LA XIFRA

23
vots
a favor va rebre la moció en què s'acorda cedir el padró a la Generalitat per poder dur a terme la consulta.

El PSC retira la moció sobre el sector Est

El grup municipal del PSC va acabar retirant la moció en què demanava un pla integral per al sector Est de la ciutat de Girona. Després del debat de la proposta i que diversos grups demanessin als socialistes que es treballés en una junta de portaveus, el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, es va comprometre a impulsar accions en tot el sector. Es van rebutjar les mocions de camins segurs, d'ICV, i de l'anella de barris, de la CUP.

Darrera actualització ( Diumenge, 16 de febrer del 2014 02:00 )