El Punt Avui

POLÍTICA

Llanos de Luna insisteix en l'atac judicial a Vilablareix

La representant estatal recorre contra la decisió del jutge de desestimar la denúncia per haver donat suport a Diem Prou

El jutjat no estima tampoc una denúncia contra la moció de la sobirania fiscal

19/02/14 02:00 VILABLAREIX - JORDI NADAL
Cartell a l'entrada de Vilablareix on s'anuncia la seva adhesió a l'AMI Foto: J.N.
Notícies de ...

La delegada del govern estatal a Catalunya, María de los Llanos de Luna, continua la seva ofensiva judicial contra Vilablareix. Llanos de Luna ha presentat un recurs contra la decisió del jutge de desestimar la primera denúncia que va presentar contra el municipi. En aquell cas era pel suport unànime dels grups del ple (ERC, CiU i el PSC) a la plataforma Diem Prou. El recurs de Llanos de Luna va ser valorat ahir per l'alcalde del municipi, David Mascort (ERC), com una pèrdua de temps i de diners: “Suposarà més recursos econòmics i humans emprats a respondre a unes qüestions que no tenen cap efecte jurídic.” Mascort va destacar les contradiccions de l'Estat en les seves decisions: “Per una banda, aproven la llei de racionalització de l'administració, per fer estalviar diners a les administracions. I, per l'altra, van malgastant els fons públics, i els diners de tots els ciutadans, en qüestions que només suposen la persecució d'aquells que pensem diferent”, conclou. La moció es va aprovar en el ple de març del 2012 i va ser denunciada el febrer del 2013. El jutjat va anunciar que la desestimava el gener passat. Llavors, l'alcalde va valorar la decisió com una mostra de “seny” de la justícia.

Victòria judicial

La notícia del recurs ha arribat acompanyada, però, d'una altra que en aquest cas va a favor dels interessos del municipi. El jutjat ha desestimat la denúncia que Llanos de Luna també havia presentat per la moció a favor de la sobirania fiscal que va aprovar el ple el maig del 2013. Mascort va expressar ahir la seva satisfacció per aquesta decisió judicial, i va afirmar que “algú hauria de demanar responsabilitats a la delegada del govern pel dispendi que està ocasionant a les diferents administracions públiques”.

LA DATA

03.2012
es va aprovar
unànimement en el ple de Vilablareix la moció de suport a la plataforma Diem Prou.
Darrera actualització ( Dimecres, 19 de febrer del 2014 02:00 )