El Punt Avui

El Parlament cita Llanos de Luna pels fets de Sant Celoni

CiU, ERC, PSC, ICV-EUIA i la CUP li demanen que aclareixi si la Guàrdia Civil va anotar els balcons que lluïen estelades

20/02/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Llanos de Luna, el mes passat en la convenció que el PP va fer a Barcelona Foto: O. DURAN / ARXIU.

La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya va aprovar ahir una petició d'ERC i va citar per quart cop la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna. En aquesta ocasió, perquè doni explicacions sobre el suposat recompte dels edificis de Sant Celoni que lluïen estelades. La proposta presentada pels republicans va tenir el el suport de CiU, el PSC, ICV-EUIA i la CUP, mentre que el PP i C's s'hi van oposar al·legant que “Llanos de Luna no ha de comparèixer a explicar res que no ha passat”.

El conflicte es va produir el passat dissabte 8 de febrer quan l'ANC de Sant Celoni i diversos veïns del municipi van alertar de la presència d'una parella de la Guàrdia Civil que anotava les adreces de domicilis amb estelades penjades. La Guàrdia Civil va negar “categòricament” cap control d'estelades al municipi i va al·legar que la patrulla treballava en altres assumptes del cos.

Llanos de Luna ja va ser citada anteriorment a declarar davant la cambra catalana en tres ocasions: per donar explicacions sobre la seva gestió, les denúncies als ajuntaments que havien retirat la bandera espanyola i la seva presència a l'acte d'homenatge a excombatents de la División Azul. En aquest últim cas, tots els grups parlamentaris menys el PP i C's van demanar la seva dimissió. La delegada mai ha respost a la petició de la cambra.

LA XIFRA

4
cops
ha citat el Parlament la delegada del govern espanyol. Les 3 anteriors ocasions no ha assistit a la cambra.
Darrera actualització ( Dijous, 20 de febrer del 2014 02:00 )