El Punt Avui

El PSC titlla d'“indecència democràtica” la creació dels Tributs de Catalunya

Lucena critica el govern defensi la consulta i al mateix temps presenti un “instrument associat a la independència”

Augura que amb la nova augmentarà la pressió fiscal de les classes populars i les pimes

20/02/14 13:57 BARCELONA - EFE
Lucena, atenent els mitjans de comunicació Foto: ANDREU PUIG.

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha qualificat d'“indecència democràtica” i “error gravíssim” que el govern hagi creat Tributs de Catalunya, el primer pas cap a una hisenda catalana, sense haver consultat encara els catalans sobre si volen ser independents.

“Quan presentes el germen d'una hisenda pròpia, en realitat pertany a l'escenari d'una Catalunya independent. Com poden tenir l'atreviment de fer això sense haver dut a terme la consulta?”, ha assenyalat en roda de premsa al Parlament.

Per a Lucena, “el que avui s'ha presentat és un instrument associat a la independència, i és una indecència des del punt de vista democràtic que vulguis consultar una cosa que ja estàs fent”, ha assenyalat, afegint que “és un error gravíssim” llançar aquesta hisenda abans de celebrar la consulta: “És fer trampes”.

Segons el seu parer, “s'està introduint un soroll que en cap cas ajuda al que els socialistes volem, que es faci la consulta, en unes condicions que a Catalunya sonen estranyes, però que a la resta del món civilitzat són òbvies”.

“Igual que el títol d'aquella pel·lícula, per què li diuen amor quan volen dir sexe? Per què li diuen dret a decidir quan volen dir independència? -ha ironitzat-. El que avui s'ha fet és un pas en la direcció de la Catalunya independent. Que no ens enganyin”.

Per això, Lucena ha demanat a CiU i ERC que siguin “honestos i sincers i diguin això clarament”, al mateix temps que ha reclamat al govern que proporcioni la informació del cost que suposarà aquest “embrió” d'agència tributària catalana.

“Ja sé que han dit que no hi ha incorporació de recursos humans addicionals o nova instal·lacions, però hi ha una cosa que es diu tecnologies de la informació i comunicacions, que valen molts diners”, ha afirmat Lucena, que ha avisat: “Ja veuran que quan anem estirant del fil passarà com el fitxatge de Neymar, que aniran sortint partides pressupostàries per tots els costats”.

També ha augurat un “caos fiscal i recaptatori” en els primers anys, ja que no disposarà dels mitjans per funcionar de manera eficaç, a més que la pressió fiscal es carregarà en les classes populars.

Darrera actualització ( Dijous, 20 de febrer del 2014 14:19 )