El Punt Avui

“Escòcia té dret a ser membre de la UE”

Experts europeus repliquen Barroso i avalen una Escòcia independent

21/02/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Barroso va vetar la possible entrada d'una Escòcia independent a la UE Foto: ARXIU.

“Escòcia té dret a ser membre de la Unió Europea. Forma part del territori de la UE i els escocesos són ciutadans europeus.” Amb aquesta contundència es va expressar ahir l'exdirector general de Medi Ambient de la Comissió Europea, Jim Currie, en el marc d'una compareixença en una comissió del Parlament d'Edimburg. Currie va destacar que el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va ser “extremament imprudent” en afirmar que seria “gairebé impossible” que una hipotètica Escòcia independent s'adherís a la Unió. Hores més tard, però, la CE va matisar Barroso i va assegurar que no volia interferir en el “procés democràtic en marxa” a Escòcia i Catalunya.

El punt de vista de Currie va ser compartit pel president del think thank European Policy Centre, Fabian Zuleeg, que va assenyalar que la inquietud sobre els moviments separatistes en altres llocs –en al·lusió a Catalunya– no té base suficient per bloquejar l'adhesió d'Escòcia.

Per la seva part, ahir l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, va recomanar als catalans que “prescindeixin del que digui” la UE perquè sovint “canvia d'opinió”.

Darrera actualització ( Divendres, 21 de febrer del 2014 02:00 )