El Punt Avui

POLÍTICA

Crítics del PSC qüestionen el lideratge de Juli Fernández

L'exalcaldessa de Campdevànol Núria López i el regidor Esteve Llorens (Pont de Molins) dubten que el primer secretari tingui legitimitat

El màxim dirigent de la federació demana generositat

26/02/14 02:00 GIRONA - J. FERRER
Juli Fernández, a la dreta, en el congrés del PSC de Lloret, el 2012. Ignasi Thió, l'altre candidat, va deixar l'executiva Foto: J. TRILLAS.

Dirigents crítics del PSC qüestionen públicament el lideratge del primer secretari de la federació gironina, Juli Fernández. L'exalcaldessa de Campdevànol Núria López i el regidor Esteve Llorens (Pont de Molins) verbalitzen les discrepàncies amb la direcció que comparteixen molts dels socialistes que van ser divendres a Girona en una trobada encaminada a “buscar un espai socialista que ara el partit no representa”, diu López. Fernández demana generositat i que s'actuï des de la confiança.

L'exalcaldessa de Campdevànol Núria López és ara “militant de base, i prou”. Al novembre, va deixar la secretaria de programes d'acció política de la federació gironina del PSC i la coordinació del partit al Ripollès. López ja treballa en el grup d'opinió Socialisme, Catalunya i Llibertat del diputat Toni Comín, que s'ha adherit a la Taula pel Dret a Decidir. “Ja ens van dir, dins el partit, que la gent que pensàvem diferent no podíem expressar-nos. Però molta gent no se sent identificada amb el PSC i, més enllà de les sigles, tenim un compromís amb la gent.”

La regidora ripollesa coincideix amb el regidor del PSC a Pont de Molins, Esteve Llorens, que la posició de Fernández podria obligar a fer un congrés extraordinari de la federació. “La gent que ha deixat l'executiva ha estat rellevada per gent afí; els que pugen són els fidels”, diu Llorens.

Des del 25 de febrer del 2012, quan Juli Fernández va ser escollit com a primer secretari, amb sis vots més que Ignasi Thió, han deixat l'executiva, entre altres, els esmentats Thió i López, Glòria Plana i l'exalcaldessa de Roses Magda Casamitjana, que ara és a Nova Esquerra Catalana. “Ells [els dirigents] estan contents que haguem marxat”, diu Casamitjana, que se sent “socialista a mort”.

Més marques blanques

Fernández, l'alcalde de Palafrugell, manté que treballarà per refer el diàleg amb els més crítics. Admet que serà difícil fer llistes en alguns municipis l'any que ve –al Pla de l'Estany, esmenta com a exemple– i és partidari de potenciar marques blanques en els comicis del 2015. “Haurem de reforçar la marca blanca del partit, Progrés Municipal. Però no es pot treballar per un projecte alternatiu dins el PSC”, reitera.

Fernández analitzarà la situació amb tots els membres del partit en l'executiva de la federació, a mitjan març. No veu necessari que calgui un congrés extraordinari, però parlarà amb els companys més indignats, que han amenaçat de fer llistes al marge del PSC. A la reunió, que encara no té data, Fernández hi anirà amb els secretaris Estanis Puig i Marc Lamuà.

LES FRASES

En Juli no escolta la gent del partit, i alguns busquem un espai socialista que ara el PSC no representa
Núria López
REGIDORA DEL PSC DE CAMPDEVÀNOL I EXMEMBRE DE L'EXECUTIVA
La situació es pot reconduir pensant en projectes col·lectius i amb generositat. Hi faré tot el possible
Juli Fernández
PRIMER SECRETARI DEL PSC A LES COMARQUES GIRONINES
Darrera actualització ( Dimecres, 26 de febrer del 2014 02:26 )