El Punt Avui

POLÍTICA

Rigol alerta que “sense votació no hi ha solució”

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir afirma que “Espanya sap que Catalunya és el primer problema que té”

La taula gironina preveu accions als barris i una gran trobada a l'estiu

08/03/14 02:00 GIRONA - DANI VILÀ
Puigdemont, Rigol i Nadal ahir en la reunió trobada de la Taula Gironina pel Dret a Decidir que es va reunir a l' Auditori del Centre Cultural de la Mercè de Girona Foto: LLUÍS SERRAT.
Notícies de ...

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i expresident del Parlament, Joan Rigol, va ser taxatiu ahir en afirmar que “sense votació no hi ha solució” en l'encaix de Catalunya amb l'Estat espanyol. Així ho va assegurar en el discurs que va fer ahir en el marc de la trobada de la Taula Gironina pel Dret a Decidir, que es va celebrar a l'auditori de La Mercè de Girona.

Rigol va iniciar la seva intervenció assegurant que ja s'han aconseguit “dues coses i mitja molt importants”. En primer lloc va posar en relleu que “s'ha sabut socialitzar el sentiment de catalanitat com mai s'havia fet”, però també va accentuar el fet que ara “Catalunya és el primer problema que té Espanya”. Va admetre que des de l'Estat “intenten fer creure que no ho veuen, però ho saben”. Rigol entén que la retallada de l'Estatut, els atacs de catalanofòbia o els recursos al Tribunal Constitucional: “Han gestat una ofensa directa a la nostra identitat”, va afirmar.

Per tot això, va indicar que des de l'Estat “tenen el TC, espies i moltes coses més, i nosaltres només tenim la gent”. Va insistir en la necessitat de mobilitzar-la, perquè, segons va dir: “Només tenim la gent, però és la que sempre ens ha donat la força, i hem d'impulsar aquesta mobilització per defensar el dret a decidir.” Això sí, Rigol va fer un prec perquè la mobilització es faci “pedagògicament i amb civisme”. Va advertir que la història demostra que “ser català és arremangar-se i posar-s'hi i ara toca arremangar-se i posar-s'hi”.

Mobilització capil·lar

El president de la Taula Gironina pel Dret a Decidir, Joaquim Nadal, va fer una crida a les entitats adherides perquè “cadascuna faci el seu propi pla per organitzar activitats que fomentin el dret a decidir”. Va proposar buscar accions “territorialitzades per barris” per garantir que s'arribi a tota la població, sigui quina sigui la seva posició. A més, va anunciar la voluntat de fer una gran trobada a Girona de les taules pel dret a decidir d'arreu. L'alcalde, Carles Puigdemont, va aplaudir aquesta trobada, que es faria a principi d'estiu, i considera bàsic motivar “una mobilització capil·lar arreu del país”.

Darrera actualització ( Dissabte, 8 de març del 2014 02:00 )