El Punt Avui

S'obre una investigació per la filtració de les fotos dels jutges proconsulta

Un jutge d'instrucció de Barcelona admet la denúncia dels magistrats per la publicació d'imatges del DNI

Hi pot haver un delicte de revelació de secrets

11/03/14 02:00 BARCELONA - O.A.-ETXEARTE

Investigació per esgrimir si es va cometre un delicte de revelació de secrets amb la filtració de les fotografies de DNI dels magistrats sobiranistes. El jutjat d'instrucció 22 de Barcelona va acceptar ahir a tràmit la denúncia dels jutges, que asseguren que bona part de les imatges publicades a l'article “La conspiración de los 33 jueces soberanistas”, publicat a La Razón, són fotografies de carnet extretes del document d'identitat, sense que els afectats n'haguessin consentit la difusió.

En la publicació, sota l'epígraf de la secció “Punto de mira”, s'explicava qui eren els magistrats que van subscriure el manifest en què argumentaven que la consulta s'ajusta a l'ordenament jurídic. A més, se'ls identificava amb fotografies, la majoria de les quals (29) podrien haver ser extretes del DNI, mentre que d'altres van ser obtingudes d'internet. Tot plegat fa pensar que només algú amb accés a la base de dades del Ministeri de l'Interior hauria pogut fer arribar les imatges al rotatiu. Si els fets són certs, s'hauria comès un delicte de descobriment i revelació de secrets, segons constata l'auto a què ha tingut accés aquest diari.

El jutge ordena que la Policía Nacional elabori l'atestat perquè es determinin les circumstàncies dels fets i s'identifiquin els possibles autors. En concret, s'investigarà si les fotografies es corresponen amb les dels DNI, quines persones va accedir a la base de dades i des d'on i la posterior difusió de les imatges. La denúncia dels jutges no s'interposa contra cap persona determinada i el diari que va publicar l'article apareix en l'escrit judicial com a persona interessada.

A banda de la denúncia per la publicació de les fotografies, els jutges signants del manifest proconsulta també estan pendents de la denúncia contra ells presentada pel sindicat ultradretà Manos Limpias davant del Consell General del Poder Judicial. El sindicat al·lega que el pronunciament dels jutges no s'acull al dret a la llibertat d'expressió i hi veu una “falta disciplinària molt greu de respecte i acatament a la Constitució”.

Darrera actualització ( Dimarts, 11 de març del 2014 02:00 )