El Punt Avui

Esperanza Aguirre confia que Mas “no farà actes il·legals propis d'una república bananera”

La presidenta del PP madrileny creu que els casos escocès i català “no tenen res a veure” perquè Catalunya “mai ha estat independent”

La dirigent popular recorda que la Constitució va ser votada a Catalunya “per un percentatge molt superior al del conjunt d'Espanya”

13/03/14 07:41 LONDRES - ACN
Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid Foto: ACN.

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha expressat la seva confiança en què el president Mas “no farà res contra la llei, ni col·locarà Catalunya en una situació difícil fent actes il·legals, donat que això és propi d'una república bananera, i no d'una gran regió com és Catalunya, a la que estimo, admiro i li desitjo el millor”, ha remarcat. A preguntes dels periodistes en una trobada informal a Londres, Aguirre ha assegurat que Catalunya “mai ha estat independent”. Per això, els casos escocès i català “no tenen res a veure”. Ha recordat que la Constitució espanyola a Catalunya va ser votada “per un percentatge molt superior al del conjunt d'Espanya”.

La presidenta del PP a la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, confia en la paraula d'Artur Mas, que ha assegurat que no actuarà contra la llei, i espera que el president de la Generalitat no faci “actes il·legals, perquè això és propi d'una república bananera”, ha sentenciat.

La dirigent popular no veu paral·lelismes entre els casos escocès i català perquè “no tenen res a veure”. Al seu entendre, “Escòcia ha estat un regne independent durant molts anys, es va unir a la corona britànica fa només 300 anys”, ha assegurat. “En canvi, Catalunya mai ha estat independent. Va ser part de la Corona d'Aragó, i la Corona d'Aragó estava unida a la Corona de Castella”, ha conclòs.

Aguirre també ha recordat que al Regne Unit no hi ha cap constitució que impedeixi el referèndum independentista d'Escòcia i ha apel·lat a la Carta Magna espanyola, “que parla de la unitat indissoluble, de la pàtria indivisible de tots els espanyols” i que, ha explicat, “va ser votada a Catalunya per un percentatge molt superior que al del conjunt d'Espanya”.

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid es troba a Londres, on aquest dijous pronunciarà un discurs a la Cambra dels Comuns de Londres. Segons ha avançat, no abordarà cap qüestió política, sinó que parlarà de “la relació entre el Regne Unit i Espanya” i del seu “amor” pel país britànic. Ha reconegut que se sent molt anglòfila i ha apuntat que Espanya hauria d'adoptar algunes qüestions “típicament britàniques”, com ara elfair-play dels seus polítics.

Darrera actualització ( Dijous, 13 de març del 2014 09:53 )