El Punt Avui

Vila d'Abadal i Carretero uneixen forces electorals

Els líders de Reagrupament i del Moviment Demòcrata Català negocien fer llistes conjuntes a les municipals i, fins i tot, es plantegen “anar més enllà”

Dirigents dels dos partits dinen avui a Osona

15/03/14 02:00 BARCELONA - SERGI PICAZO
Josep Maria Vila d'Abadal Foto: A. PUIG / ARXIU.

Els partits liderats per Joan Carretero i Josep Maria Vila d'Abadal negocien presentar-se junts a les pròximes eleccions municipals del maig del 2015 i, fins i tot, “anar més enllà” políticament. Els principals dirigents de Reagrupament i del Moviment Demòcrata Català es reuneixen avui a Vidrà (Osona) per avançar en el seu procés de confluència política. “La idea és sumar més partits i fer una candidatura àmplia de país”, expliquen fonts coneixedores del projecte. “Comencem dos, però convidarem Convergència, ERC i tots els que vulguin construir una candidatura unitària independentista a sumar-s'hi”, asseguren.

El cert és que Reagrupament, el partit de Carretero, ja va signar un acord per convertir-se en “entitat associada” amb CDC, i, per tant, participa amb veu però sense vot en els òrgans de direcció convergents. El seu partit ja va demanar el vot per a CiU en les eleccions catalanes del novembre del 2012. Reagrupament ja va expressar aleshores el seu suport total a un procés cap a la independència liderat pel president del govern i de CiU, Artur Mas. Això no entra, segons fonts del Moviment Demòcrata Català, en contradicció amb la seva línia política de treball. Els de Vila d'Abadal estan d'acord a apostar per Mas com a líder del procés sobiranista. El 2011, Rcat va aconseguir 41 regidors en 19 ajuntaments, en els quals en vuit anaven en coalició. A Barcelona, per exemple, van anar en coalició amb ERC i Joan Laporta.

D'Osona a Barcelona

De moment, però, Reagrupament i l'MDC volen acabar de pactar un acord per a les eleccions locals amb llistes unitàries arreu de Catalunya. Rcat ha tingut en els últims anys una major presència a les comarques gironines, mentre que els de Vila d'Abadal, que continua sent alcalde de Vic, estan més centrats a Osona. Inicialment plantegen fer llistes en ciutats important del país, com ara Barcelona, Girona, Vic, Lleida, Tarragona i Reus, entre d'altres.

Darrera actualització ( Dissabte, 15 de març del 2014 02:00 )