El Punt Avui

EL PROCÉS SOBIRANISTA

Encasta el cotxe contra l'asta de l'estelada

Està ubicada a l'entrada de Lloret

La policia local deté l'autor, que és l'home que va desaparèixer fa poc

18/03/14 02:00 LLORET DE MAR - JORDI GONZALO
L'asta de l'estelada de Lloret, estirada a terra després de l'acció. Foto: EL PUNT AVUI.
Notícies de ...

Un home va envestir diumenge amb el seu cotxe l'asta de l'estelada situada a l'entrada de Lloret de Mar; a causa de l'impacte, el pal va caure, segons van informar ahir fonts municipals. La policia local de Lloret va aconseguir detenir l'home, que ha quedat imputat. Resulta que l'autor de l'acció és Francisco Puentes Mathias, conegut perquè fa poc va protagonitzar una estranya desaparició –i posterior aparició– encara no resolta.

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) –entitat que havia instal·lat l'estelada– va condemnar ahir els fets, que va qualificar d'“acte vandàlic espanyolista”. Anna Maria Boix, coordinadora de l'ANC a Lloret de Mar, va explicar: “Trobem especialment greu aquest acte vandàlic, a un dia del ple de l'Ajuntament que ha de sotmetre a votació una moció de l'ANC i de l'AMI, que presenta l'equip de govern (CiU i ERC), per donar suport a la propera recollida intensiva nacional de firmes, dins la campanya Signa un vot per la independència.”

L'alcalde, Romà Codina (CiU), es va afegir al rebuig de l'acció, que va qualificar d'acte “d'incivisme, irresponsabilitat i barbaritat”. Pel batlle, “que hi hagi un brètol que sigui capaç d'aixafar el seu cotxe per tombar la bandera, és el súmmum”.

El Millor ho condemna

Puentes va presentar-se a les eleccions municipals en la llista del Moviment Independent de Lloret (Millor), principal partit de l'oposició. Tot i això, es va donar de baixa del partit pocs dies després de les eleccions municipals. Marc Fuertes, portaveu del Millor, no només es va desmarcar rotundament de l'acció, sinó que va condemnar els fets. “No tenim res a veure amb aquest individu, que amb les seves accions demostra que no està bé”, va assegurar Fuertes. El líder de l'oposició va recordar que la seva formació havia donat suport en sessió plenària a la instal·lació de l'estelada: “No només això, jo mateix vaig anar a la seva inauguració”, va dir.

No és el primer acte vandàlic que pateix l'estelada de Lloret. Quan es va instal·lar, encara no fa un any, ja va ser objecte de dos robatoris.

Darrera actualització ( Dimarts, 18 de març del 2014 02:00 )