El Punt Avui

Obiols demana a Europa que atengui el procés català

L'eurodiputat del PSC reclama que es “resolguin i encaixin” les aspiracions legítimes de Catalunya

21/03/14 00:00 BARCELONA - REDACCIÓ
L'eurodiputat del PSC, Raimon Obiols, en una imatge d'arxiu d'una conferència Foto: QUIM PUIG.

No només és favorable a la consulta, sinó que creu que Europa ha de “resoldre i encaixar” les aspiracions catalanes. L'eurodiputat Raimon Obiols va considerar ahir “legítima i democràtica” la voluntat de decidir el futur de Catalunya, “una nació sense estat propi. Obiols va fer aquesta defensa del procés català en una xerrada amb els candidats socialistes a les eleccions europees del 25 de maig, Javier López i Esther Niubó.

L'eurodiputat socialista i dirigent del corrent Nou Cicle va alertar que, en aquests moments, Europa té damunt la taula un tema “complicat, complex difícil i sense solucions miraculoses que ha d'encaixar i ha de saber resoldre”. “Hi ha col·lectivitats com ara Catalunya, nacions sense estat propi, que aspiren a tenir la seva disposició democràtica al dret a decidir”, va concretar.

Com Escòcia i Catalunya

Entre les últimes accions que ha portat a terme Obiols a Europa, tal com va explicar, hi ha hagut la pregunta que va fer a la Comissió Europea per demanar “si hi ha algú que estigui pensant com es pot encaixar en el sistema institucional europeu la legítima i democràtica voluntat dels pobles que volen ser grans, com ara Escòcia i Catalunya”. L'eurodiputat també va acusar el PP de buscar que es facin eleccions plebiscitàries a tot l'Estat espanyol en contra de Catalunya.

Darrera actualització ( Divendres, 21 de març del 2014 00:00 )