El Punt Avui

Rajoy adverteix Artur Mas que “encara és a temps de rectificar”

El president espanyol assegura que defensarà “la Constitució i les lleis” si intervé en el debat del 8 d'abril

Es nega a valorar el full de ruta elaborat per l'ANC ni els passos que fa la Generalitat per fer la consulta

21/03/14 16:26 BRUSSEL·LES - AGÈNCIES
Rajoy, durant la roda de premsa d'aquest divendres a Brussel·les Foto: EFE.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que “encara és a temps de rectificar” la seva actitud. “M'agradaria que no es fessin passos cap enlloc, generant problemes i frustracions”, ha dit Rajoy.

En la roda de premsa posterior al Consell Europeu a Brussel·les, Rajoy s'ha referit a les aspiracions sobiranistes de Catalunya i ha assegurat que si intervé en el debat del 8 d'abril al Congrés dels Diputats sobre la petició catalana per fer una consulta defensarà “la Constitució i les lleis”. “El posicionament que defensaré allà és el que tothom, inclosos els grups parlamentaris que han presentat aquesta iniciativa, saben que defensaré”, ha dit Rajoy, que tot i així ha matisat que no està confirmat qui participarà en el debat.

El president espanyol s'ha negat a valorar el full de ruta elaborat per l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) ni els passos que fa la Generalitat per fer la consulta. “Tampoc contribuiré a generar més problemes dels que ja hi ha”, ha dit Rajoy. Segons el líder del PP, el president de la Generalitat, Artur Mas i CiU coneix “des del primer moment” la seva oposició al referèndum. “Però encara que coneixen i saben que el president del govern complirà la llei, perquè seria vertaderament notable que no fos així, han decidit escollir aquest camí. Crec que encara estan a temps de rectificar”, ha dit Rajoy.

Pel president espanyol, el procés sobiranista és un pas cap “enlloc” i “no contribueix a generar un ambient racional i positiu” a Espanya en un moment de creixent recuperació econòmica. “Miri per on va el món”, ha demanat Rajoy, que ha destacat els processos “d'integració, de la sensatesa i la lògica” a la UE.

El líder del PP ha remarcat que no entén “que hi hagi qui pugui plantejar decisions que porten a aïllar-te internacionalment, a fer-te perdre la moneda, l'euro, a treure't de la UE, a no estar en cap tractat internacional”. “És una cosa absolutament impròpia” de l'actualitat, ha dit Rajoy, que ha tingut un “lapsus”, com ell mateix ha dit, i s'ha referit al 2011 per després rectificar i dir que l'any actual és el 2014.

Darrera actualització ( Divendres, 21 de març del 2014 16:29 )