Desembarcament popular

Cinc ministres del govern espanyol visitaran Catalunya des d'avui fins dimecres per reforçar el discurs contra la consulta

Sáenz de Santamaría intervé aquest matí en un acte de partit a Barcelona, i tornarà dimarts

30/03/14 03:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Sánchez Camacho, Rajoy, Sàenz de Santamaría, Montoro i Soria, el gener a Barcelona Foto: O.D.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, obrirà aquest matí una setmana marcada en vermell des de fa temps en el calendari del PP de Catalunya. Fins a cinc membres del govern espanyol visitaran Barcelona entre avui i dimecres, en el que s'ha d'interpretar com un nou capítol de l'ofensiva que els populars van iniciar l'últim cap de setmana de gener amb una convenció pensada i executada amb l'objectiu declarat de “desmitificar les tesis de l'independentisme”. En aquella ocasió, fins i tot Mariano Rajoy es va apuntar a una expedició que volia reforçar la imatge d'unitat del partit i el govern espanyol contra el sobiranisme. El president va venir acompanyat de cinc ministres i la plana major del partit en els àmbits estatal i autonòmic.

L'ofensiva que comença aquest matí a l'auditori Axa amb la presència de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría no serà tan voluminosa com la del mes de gener. I tampoc es preveu que presenti cap alteració en el discurs del govern espanyol, tant pel que fa a la voluntat d'una majoria de catalans de celebrar una consulta com per les perspectives d'una Catalunya independent en el context econòmic i internacional. La principal incògnita se centra en saber si la vicepresidenta, que ve avui a Barcelona per presentar el programa regional del partit amb vista a les europees i hi tornarà dimarts en companyia del ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, per inaugurar una exposició de fotografies dels últims 75 anys de l'agència Efe, aprofitarà l'acte d'aquest matí per valorar la sentència del Tribunal Constitucional, que aquesta mateixa setmana ha anul·lat la declaració de sobirania aprovada pel Parlament fa més d'un any.

La resta de ministres aterraran a Barcelona amb visites de caràcter sectorial. El titular d'Agricultura i un dels candidats que sonen amb més força per encapçalar la llista dels populars en les europees, Miguel Arias Cañete, serà dilluns a la capital catalana per inaugurar el saló Alimentària en companyia del Príncep Felip, que en els últims dies també ha incrementat considerablement les seves visites a Catalunya amb l'objectiu de reforçar-hi la imatge de la monarquia. I dimecres, la ministra de Sanitat Ana Mato també visitarà el saló per inaugurar-hi un congrés sobre la dieta mediterrània. Aquell mateix dia, el ministre d'Indústria José Manuel Soria té previst participar en vàries reunions del seu àmbit a la capital catalana.

Darrera actualització ( Diumenge, 30 de març del 2014 03:00 )