El Punt Avui

POLÍTICA

Veïns de Salt surten al carrer per donar raons a favor de la independència

Han creat l'organització Parlem-ne? Sí Sí, formada per una trentena de persones

Diuen que són apolítics i que això els dóna més llibertat per parlar

30/03/14 03:00 SALT - IMMA BOSCH
Notícies de ...

Un col·lectiu de professors i veïns i veïnes de Salt, “molt sensibilitzats” i convençuts del fet que “Catalunya funcionaria molt millor si fos independent” surten dos dissabtes al mes per parlar amb els veïns de Salt i “crear debat sobre la independència” i promoure la participació ciutadana el dia 9 de novembre “si finalment hi ha votació”. Parlem-ne? Sí Sí, que és com es fa dir aquest col·lectiu, està format per una trentena de persones que viuen o treballen a Salt –una gran part són professors de l'institut Vallvera–. Asseguren que son apolítics i que és una organització sense ànim de lucre: “Ens dóna més llibertat a l'hora de poder parlar amb la gent i recollir una mica la realitat dels veïns de Salt.”

Volten per Salt –ahir van ser a la plaça Catalunya– explicant als veïns “els arguments” del perquè creuen que “seria bo una Catalunya independent”. I ho fan mostrant cartells amb la bandera catalana però també amb banderes d'altres països –Mali, el Marroc, Romania, el Pakistan, Portugal, l'Índia, Algèria i Gàmbia, entre d'altres– per poder argumentar que, “si Gàmbia, el Senegal o Algèria van aconseguir la independència als anys seixanta, Catalunya també ho pot aconseguir aquest 2014”, van assegurar ahir els professors. En els cartells també reivindiquen el treball digne, el dret a decidir, un medi ambient de qualitat, el dret a participar i el dret a la justícia de proximitat, entre d'altres.

No s'han marcat un límit de temps per sortir al carrer, tot i que creuen que si el 9 de novembre hi ha votació “s'haurà acabat”, però com que no sabem si podrem votar o no “potser haurà de durar una mica més”. Asseguren que els veïns i veïnes de Salt responen molt bé quan s'acosten a parlar amb ells perquè la gent “té ganes de parlar i d'expressar dubtes” i “agraeixen que gent d'altres professions i realitats diferents a la seva els doni raons per exercir el dret a votar”.

LES FRASES

Estem molt sensibilitzats i convençuts del fet que Catalunya funcionaria millor si fos independent
Som un grup
de ciutadans de Salt
que volem que
se'ns deixi votar i
la independència
de Catalunya
L'objectiu
de l'organització
és que tothom que viu i treballa a Salt se senti implicat en aquest projecte
Parlem-ne? Sí Sí

“Hi ha gent que no sap què fer”

En aquest temps que Parlem-ne Sí Sí ha sortit al carrer ha pogut confirmar: “Hi ha molts saltencs que estan a favor de la independència, poca gent en contra, però encara hi ha molts ciutadans que no saben què fer.” “No estan en contra del procés, simplement ignoren què és el que han de fer i en el seu cercle de gent no troben qui els ho pot explicar”, assegura el col·lectiu. I que això sol passar sobretot amb ciutadans d'altres nacionalitats que “quan van venir els van dir que havien vingut a Espanya i ara els diuen que això no és Espanya, sinó que és Catalunya”.

Darrera actualització ( Diumenge, 30 de març del 2014 03:00 )