El Punt Avui

La societat civil no s'arronsa

06/04/14 02:00 -
Notícies de ...

Si abans-d'ahir el president de la multinacional farmacèutica catalana Grífols animava Artur Mas, president de la Generalitat, a no arronsar-se i tirar endavant el procés d'autodeterminació de Catalunya, ahir va ser una part significativa de la societat civil catalana la que va insistir en la mateixa consigna amb motiu de la segona assemblea general de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) celebrada a Tarragona. Durant l'acte es va anunciar el format de la mobilització que l'ANC convocarà per a l'Onze de Setembre, que es projecta com un nou acte popular de suport al procés en la recta final cap a la consulta del 9 de novembre.

Més enllà de la forma d'aquest acte central de l'11-S, l'anunci té almenys dues lectures que cal destacar. La primera, el missatge de fermesa de la mateixa ANC i la seva presidenta, Carme Forcadell, mantenint el pols, el seu full de ruta i la mateixa empenta, malgrat que els poders de l'Estat espanyol ja l' han situat en el seu punt de mira com un dels actors importants del procés. La segona, el missatge als polítics catalans que condueixen el procés. Un missatge inequívoc de suport, però també de lideratge d'una societat civil que no s'arronsa i que no permetrà dubtes ni marxes enrere en el camí cap a la consulta.

A partir d'aquí, l'objectiu és igualar l'èxit d'organització i participació de la Via Catalana o de la manifestació de l'11-S del 2012, per tornar a projectar al món la imatge multitudinària i alhora festiva d'un poble determinat a exercir el dret a decidir el seu futur com a nació d'una manera democràtica i pacífica. En cap sentit no serà un repte menor i caldrà la implicació de tots per superar-lo.

Darrera actualització ( Diumenge, 6 d'abril del 2014 02:00 )