El Punt Avui

Seny per a una jornada difícil

31/05/14 02:00 -

En la jornada de protesta convocada avui a Barcelona contra l'enderroc de Can Vies només hi hauria –i hi ha– d'imperar el seny. Malgrat tot, i sobretot, per tot el que ha passat al llarg d'aquesta setmana, en què més aviat, i a pesar dels esforços de les dues parts, s'ha acabat imposant la política de les destrosses i els contenidors cremats per part d'uns petits grupuscles incontrolats.

Avui, després d'una altra nit de tensió ahir a Sants, la protesta es trasllada als principals carrers de Barcelona. Una ciutat amb una molt bona imatge al món que no es pot permetre transmetre un missatge d'inseguretat i de disbauxa social. I això segur que ho tenen ben present les autoritats, que han de fer complir la llei al màxim, però que també han de saber com no respondre a les accions dels provocadors. Seny per una banda, doncs. Però també per l'altra. La de les entitats socials i veïnals que defensen la gestió del centre ara desocupat, però que no comparteixen l'ús de la violència per part d'uns elements que són ben estranys a les dinàmiques del barri.

I tot plegat amb l'Estat i el govern del PP aprofitant qualsevol escletxa per minar l'autoritat de la Generalitat. Com, si no, s'entén el trasllat urgent a Catalunya de més de tres-cents agents antiavalots de la Policía Nacional, amb l'excusa de protegir els edificis estatals, però disposats a “ajudar” els Mossos d'Esquadra, oferint la “seva experiència”, tal com va dir ahir la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría. Com si la policia catalana, que fa anys que exerceix les competències de seguretat a Catalunya, no fos prou capacitada. Sembla, però, que per al PP, tot s'hi val.

Darrera actualització ( Dissabte, 31 de maig del 2014 02:00 )