El Punt Avui

Ampli suport del claustre de la UdL a la consulta del 9-N

La declaració rep un 80% dels vots favorables

La institució se suma a l'associació d'universitats públiques

31/05/14 02:00 LLEIDA - J.T
El claustre de la UdL, abans de votar una declaració a favor de l'autodeterminació de Catalunya Foto: UDL.
Notícies de ...

La Universitat de Lleida (UdL) va aprovar ahir una declaració de suport al dret a l'autodeterminació i a la consulta del 9 de novembre per decidir el futur polític de Catalunya.

La proposta es va debatre ahir al claustre de la institució a petició d'un nombrós col·lectiu i es va aprovar, després d'una votació secreta, per 80 vots a favor, 11 en contra i 9 en blanc. Val a dir que només cent dels 250 membres claustrals van assistir a la convocatòria d'ahir al matí. Tot i això, un80% dels vots van ser favorables a la declaració.

Amb aquest pronunciament, el claustre de la UdL constata la necessitat que “el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu”.

El text acordat recorda que l'Associació Catalana d'Universitats Públiques ja va aprovar una declaració similar el 30 d'octubre del 2012, fa palesa la voluntat de col·laborar amb les institucions de Catalunya, s'ofereix per impulsar el debat i “el diàleg ambiciós”, i manifesta el seu respecte per totes les posicions polítiques democràtiques.

Igualment, la declaració universitària “s'adhereix al procés que ha de portar a la celebració de la consulta, un procés que ha de servir per enriquir el debat polític sobre el país”. El text també destaca de manera especial la importància de l'educació superior en el desenvolupament del territori.

Altres universitats catalanes també han expressat de manera individual el seu suport al dret a l'autodeterminació de Catalunya, com és la Universitat de Barcelona o la de Vic.

Darrera actualització ( Dissabte, 31 de maig del 2014 02:00 )