El Punt Avui

Política

Terricabras, elegit president de l'Aliança Lliure Europea

11/06/14 02:00 BRUSSEL·LES - ALBERT SEGURA
Josep-Maria Terricabras, ahir a Brussel·les Foto: ACN.

D'haver de compartir escó amb el BNG gallec, ERC ha passat a poder presidir la seva família política europea. Els aplaudiments amb què la resta d'eurodiputats van rebre Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall el seu primer dia a Brussel·les es van materialitzar ahir en un càrrec que permetrà a Catalunya i al procés sobiranista guanyar visibilitat al Parlament Europeu: la presidència de l'Aliança Lliure Europea (ALE).

Terricabras va ser elegit per unanimitat cap de files de la desena d'eurodiputats de l'ALE i, alhora, vicepresident primer del grup parlamentari que comparteixen amb els Verds, el cinquè de l'hemicicle, amb 52 escons. “És una bona notícia per al país que un català independentista pugui tenir una posició rellevant a l'eurocambra”, amb “més presència directa, dret a fer intervencions i influència”, va celebrar. Terricabras substitueix la gal·lesa Jill Evans, del Plaid Cymru, que va ocupar el càrrec en l'última legislatura.

Esquerra, amb Terricabras i Ernest Maragall, es convertirà en el primer partit de l'ALE quan es confirmi la sortida de l'N-VA flamenca. Són els mateixos dos escons que té l'SNP d'Alex Salmond, però els catalans van obtenir uns 200.000 vots més en les eleccions del 25-M. Mentre que Esquerra va aconseguir més de 594.000 vots, els independentistes escocesos en van rebre 389.500. Terricabras tindrà el suport del president de l'SNP, Ian Hudghton, com a tresorer del grup de l'ALE. L'eurodiputat d'ERC aspira a ser als comitès d'Afers Constitucionals i Llibertats Civils i Drets Humans, “pel moment polític que viu el país” i per “vocació i dedicació al llarg de la vida”.

Darrera actualització ( Dimecres, 11 de juny del 2014 02:00 )