El Punt Avui

Josep Maria Àlvarez aposta per ser insubmís a la Lomqe

“El desig d'un pare està per darrere del dret del seu fill a conèixer les dues llengües del país per tenir les mateixes oportunitats”

“El 14 també demanarem que s'aturin les retallades”

13/06/14 02:00 BARCELONA - MIREIA ROURERA
josep maria alvarez

“Hem de sortir tots al carrer per defensar el nostre sistema educatiu, tot i que avui dia no hi ha causa -efecte com abans. Ara costa molt més que una gran reivindicació faci canviar les coses... però al final sempre hi ha resultats. Tenim temps i sabates per trepitjar el carrer; per tant, demano que tothom vagi dissabte a la manifestació per defensar l'escola catalana.” Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT a Catalunya. va recordar ahir, en una entrevista a El Punt Avui Televisió, que la llei Wert no ataca només alumnes, professors o pares, ataca “tota la societat”. A la manifestació, va dir, també s'ha de demanar a la Generalitat que posi fi a les retallades.

Àlvarez va qualificar la Lomque de llei ideològica i va denunciar la intenció del PP d'atacar l'escola catalana per recuperar “la unitat d'Espanya” i adoctrinar els nens catalans segons les seves conveniències franquistes.

“El PP diu que l'escola catalana és una fàbrica d'independentistes i per això van a carregar-se-la. Però nosaltres ens hi oposarem i ens declararem insubmisos. La Generalitat ha de ser insubmisa”, va reclamar. “Si un pare no vol que el seu fill estudiï en català, el desig del pare està per darrere del dret del seu fill a conèixer les dues llengües del país per tenir les mateixes oportunitats que els altres”, va afirmar.

LA FRASE

L'escola catalana no discrimina, perquè en acabar els alumnes saben català i encara més castellà
Josep Maria Àlvarez
SECRETARI GENERAL DE LA UGT
Darrera actualització ( Divendres, 13 de juny del 2014 02:00 )