El Punt Avui

Gran acte institucional pel 9-N passada la Diada

Es debatrà el juliol en una nova reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

19/06/14 02:00 BARCELONA - EMMA ANSOLA
Mas i de Gispert presidint la darrera reunió del Pacte Nacional pel dret a decidir Foto: J.LOSADA.

Els membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir es tornaran a reunir el juliol amb un important punt en l'ordre del dia. La convocatòria d'un acte massiu a favor de la consulta “després del període de vacances”, segons ha pogut saber aquest diari. Tot i que s'està pendent de l'agenda del president de la Generalitat, Artur Mas –que és qui en última instància ha de convocar l'acte–, els signants del pacte ja han rebut una primera notificació que els informa que la convocatòria està prevista per la segona quinzena de juliol. Fonts de l'organització han avançat que en vermell i subratllat en el calendari apareix com a data més probable de la cita el 18 de juliol. Serà llavors quan una representació de les més de 1.600 entitats que s'han adherit al pacte hauran d'acabar de concretar les mobilitzacions enfocades a defensar la consulta del 9-N. Una de les possibilitats que es posarà sobre la taula és l'organització d'un acte massiu a favor de la consulta un cop hagin finalitzat els actes de la Diada. Una altra de les fonts consultades apostava per fer coincidir l'acte institucional a favor del 9-N pels volts de l'aprovació de la llei de consultes, la segona quinzena de setembre.

La reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir també inclourà altres punts en l'ordre del dia com ara la valoració de les activitats que les entitats han portat a terme al llarg d'aquest primer semestre del 2014, després de la constitució de les xarxes locals i comarcals a favor del dret a decidir. En l'ultima reunió, que es va celebrar a l'auditori del Parlament, hi van assistir membres de 54 entitats.

D'altra banda, l'advocat i jurista Carles Viver i Pi-Sunyer, president del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), serà el pròxim compareixent en la Comissió del Dret a Decidir que, encapçalada per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, es tornarà a reunir també el juliol. Després de Pi-Sunyer, que haurà d'informar a la sala dels informes sobre el procés sobiranista elaborats per encàrrec de la Generalitat, també hi ha prevista l'assistència del jurista Javier Pérez Royo i i l'advocat August Gil Matamala, tal com es va acordar en l'ultima reunió de la comissió que es va celebrar el març al Parlament.

Darrera actualització ( Dijous, 19 de juny del 2014 02:00 )