El Punt Avui

Fernández-Díaz:“Un estat català seria terreny adobat per al terrorisme”

El ministre d'Interior manté que Catalunya quedaria fora de l'aixopluc de les forces de seguretat internacionals

25/06/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Jorge Fernández Díaz també va reiterar ahir que la consulta del 9 de novembre no se celebrarà Foto: EFE.

Nova andanada del ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, contra Catalunya. Després d'assegurar que algunes famílies catalanes no van poder dinar plegades per Nadal perquè discutien sobre el procés sobiranista, ara posa en dubte la seguretat d'una Catalunya independent. Considera que un hipotètic estat català seria terreny adobat per al terrorisme i el crim organitzat, perquè quedaria fora dels tractats de la Unió Europea i de l'OTAN, i cap força de seguretat internacional podria protegir el territori.

El titular d'Interior va fer ahir aquestes afirmacions en un fòrum organitzat pel diari ABC i també va subratllar que “Catalunya seguirà sent Espanya com a realitat; una altra cosa són els sentiments”. En aquest mateix sentit, es va mostrar convençut que el referèndum del 9 de novembre “no se celebrarà” i va reiterar, com ja havia indicat Mariano Rajoy, que mentre es mantingui la convocatòria d'aquesta consulta no hi ha res a “parlar” amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Avui i demà Fernández Díaz serà a Barcelona, en una trobada dels ministres d'Interior del G-6 que debatran el gihadisme i la immigració il·legal: “És molt important que es vegi que Barcelona és el marc d'una reunió internacional organitzada per Espanya i d'aquesta importància”, va reblar.

Darrera actualització ( Dimecres, 25 de juny del 2014 02:00 )