El Punt Avui

Òmnium, l'ANC i l'AMI faran campanya conjunta pel doble sí

Casals, reelegida presidenta d'Òmnium, defensa la unitat de la societat civil per la independència

Garanteix el suport al govern si no fa marxa enrere

29/06/14 02:00 BARCELONA - ODEI A.-ETXEARTE
Jordi Bosch i Muriel Casals , que va ser reelegida presidenta d'Òmnium, en l'assemblea general de l'entitat, ahir a Barcelona Foto: ORIOL DURAN.

Òmnium, l'ANC i l'AMI faran campanya plegats pel doble sí en la consulta. Muriel Casals, que va ser reelegida ahir presidenta d'Òmnium en l'assemblea general de l'entitat, va avançar que des de la societat civil treballaran amb la “màxima unitat” perquè es visualitzi el suport a la independència a les urnes. La campanya s'endegarà al setembre; el mes d'eclosió del procés amb els actes de la Diada, l'aprovació de la llei de consultes i la signatura d'Artur Mas de la convocatòria del 9-N. Casals va garantir el suport al govern de la Generalitat si es manté fidel al full de ruta.

D'ençà de la declaració de Santa Coloma del 2012, en què Òmnium va assumir el paper d'agent actiu a favor de la independència, l'entitat s'ha mobilitzat a favor del procés amb “prudència”, segons Casals, per poder continuar actuant en el futur. Encara que aquesta actitud moderada no els faci ser “tan punta de llança com ho pot ser l'ANC”, en paraules de la seva presidenta, l'entitat va fer ahir balanç de l'activitat frenètica dels darrers anys, des de la multitudinària manifestació del 2010 per la retallada de l'Estatut fins a la campanya Un país normal, passant per les dues últimes Diades organitzades amb l'ANC i el Concert per la Llibertat al Camp Nou, celebrat fa un any.

Una part de la junta directiva d'Òmnium va ser escollida per votació electrònica i presencial. La meitat de la direcció es renova cada dos anys i la candidatura encapçalada per Casals era l'única que es presentava. Potser per això hi va haver una minsa participació: dels 39.768 socis amb dret a vot, només 3.161 van avalar la presidenta. La resta de la junta va obtenir uns resultats similars. En els darrers anys, l'entitat ha reduït les aportacions públiques. Els comptes del 2013 es van finançar en un 95% amb fons privats, provinents bàsicament de les quotes dels socis.

LES XIFRES

95,87
és el percentatge
dels ingressos d'Òmnium del 2013 provinents de fons privats. Només un 4,13% eren públics.
41.000
socis
té l'entitat a hores d'ara. Fa quatre anys en tenia 25.000 i s'ha multiplicat malgrat la crisi econòmica.
Darrera actualització ( Diumenge, 29 de juny del 2014 02:00 )