L'ANC donarà suport al pla B del Parlament si no se celebra la consulta

Forcadell manté que estaran al costat dels partits sempre que sigui una via democràtica

L'entitat continua fent assajos de la V amb vista a la Diada

30/06/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Prop d'un miler de persones van participar en la ‘V' d'ahir a les Borges Blanques Foto: ACN.

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va assegurar ahir que donaran suport a la proposta que pugui sortir del Parlament en cas que no se celebri la consulta del 9 de novembre. L'única condició que posen és que sigui una alternativa “democràtica” i “pacífica”. D'aquesta manera, Forcadell talla alguns rumors que assenyalaven que l'ANC podria assumir l'organització d'un referèndum simbòlic si el govern es feia enrere.

Forcadell va fer aquestes declaracions a les Borges Blanques, on un miler de persones van fer un altre assaig de la V amb vista a la gran mobilització de la Diada. La líder de l'ANC va reiterar que l'associació continua treballant per la consulta, però “sobretot per la independència”, i és per aquest motiu que ja té previst fer campanya pel doble sí, conjuntament amb Òmnium i l'AMI.

El camí cap al 9-N, però, no serà gens fàcil, perquè Forcadell augura que l'Estat espanyol oferirà una tercera via, possiblement a través del nou monarca. Aleshores s'haurà de veure quina és la resposta de la ciutadania. Tot i això, considera que “guanyarà la independència, perquè és el que vol la majoria de la societat com a única solució viable als problemes de Catalunya”.

El coordinador territorial de l'ANC Garrigues i Garrigues històriques, Josep Maria Nogué, va celebrar l'èxit de convocatòria de l'acte d'ahir. “Era un repte en l'àmbit comarcal”, va destacar.

Prèviament, els alcaldes de la zona es van reunir amb el vicepresident de l'AMI, Josep Maria Roigé, per començar a coordinar accions a favor del referèndum. L'AMI ja ha acordat que es convocaran plens extraordinaris l'endemà que Artur Mas convoqui la consulta i tampoc no es descarta organitzar una gran mobilització dels ajuntaments en suport del 9-N.

Darrera actualització ( Dilluns, 30 de juny del 2014 02:00 )