El Punt Avui

El CGPJ interroga els trenta-tres jutges a favor de la consulta

Els pregunta si la seva actuació respon a alguna ordre

Els signants estudien donar una resposta conjunta i en català

30/06/14 02:00 BARCELONA - MAYTE PIULACHS
El magistrat Santiago Vidal és un dels 33 signants del manifesta favor del dret a decidir Foto: ANDREU PUIG.
Notícies de ...

“La seva intervenció i, en definitiva, la seva defensa del dret a decidir respon a algun tipus d'ordre o petició de tercers, a una col·laboració amb entitats, organismes o partits polítics, o bé és fruit d'una decisió pròpia i conjunta de tots els firmants?” És una de les cinc preguntes que han de respondre per escrit els 33 jutges i magistrats catalans que el febrer passat van signar un manifest sobre la legalitat constitucional de la consulta al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l'òrgan de govern dels jutges, que els va obrir un expedient, arran d'una denúncia del sindicat ultradretà Manos Limpias.

Els jutges i jutgesses van rebre aquesta insòlita sol·licitud d'informació per correu electrònic, a finals de la setmana passada, i a través de la presidència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que dirigeix el magistrat Miguel Ángel Gimeno. És previst que aquesta setmana els magistrats estudiïn si cal donar respostes comunes, tot i que són informes individuals. El que té clar la majoria és que ho escriuran en català.

El promotor de l'acció disciplinària, Antonio Jesús Fonseca-Herrero Raimundo, els exigeix que, en el termini de deu dies, responguin totes les preguntes. Les altres quatre són: “És firmant o subscriptor de l'anomenat Manifest de Jutges pel Dret a Decidir?”, “La firma del manifest és en condició de jurista i en consideració a exercir la condició de magistrat?”, “Quina és la finalitat de la seva actuació?” i “Com i en quin moment es va donar a conèixer l'anomenat Manifest de Jutges pel Dret a Decidir?”.

Pel que fa al requeriment del CGPJ al Ministeri de l'Interior perquè doni explicacions de la investigació que va fer als jutges, la foto del DNI dels quals va difondre La Razón, ara per ara només hi ha silenci.

Darrera actualització ( Dilluns, 30 de juny del 2014 02:00 )