El Punt Avui

El Pacte Nacional pel Dret a Decidir passa a l'acció pel 9-N

Els representants territorials, reunits ahir a Sant Boi, posen fil a l'agulla al gran acte que agruparà al setembre les 2.850 entitats adherides

Mas convoca la tercera reunió de la taula pel 18 de juliol

03/07/14 02:00 SANT BOI DE LLOBREGAT - ÒSCAR PALAU
Els representants territorials es van fer la foto de grup a la plaça de Catalunya de Sant Boi de Llobregat, abans de reunir-se a Can Massallera Foto: JUANMA RAMOS.
Notícies de ...

Una trentena de representants de les taules locals i comarcals integrades en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, a més d'entitats nacionals com ara Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana i Súmate, es van trobar ahir a la tarda a Sant Boi de Llobregat en la primera reunió de caràcter interterritorial que mantenen, per intercanviar i coordinar experiències, preparar accions a petita escala i posar fil a l'agulla a la gran mobilització que pretén reunir les 2.850 associacions i entitats que ja s'hi han adherit passada la Diada, tal com ja va avançar aquest diari.

“La intenció és convocar-les totes algun dia perquè es pugui fer visible el moviment”, va explicar el coordinador del pacte, Joan Rigol, nomenat per buscar la “sintonia” entre el món polític i la societat en l'objectiu comú de fer efectiu el dret a decidir. “Vénen dues dates fonamentals, l'11 de setembre i el 9 de novembre, i cal posar en moviment tots els dispositius que tenim”, justificava. L'expresident del Parlament lloava la “gran mobilització del sentiment de catalanitat” que ha detectat en els darrers mesos arreu del país, també entre les noves generacions, bàsic en l'actual moment “clau” de la història.

La trobada d'ahir, per a la qual es va triar un indret emblemàtic per la històrica manifestació que hi va tenir lloc per la Diada del 1976, va servir també com a prèvia per preparar la tercera reunió de la taula del Pacte Nacional que es farà el 18 de juliol, a les dotze del migdia al Parlament, i que tindrà en la preparació d'aquest gran acte un dels punts destacats a tractar en l'ordre del dia. El president Mas ja va convocar ahir per carta la cinquantena d'entitats promotores, a les quals s'afegirà una delegació territorial formada pels exalcaldes de Badalona i Cornellà, Maite Arqué i Frederic Prieto, segons es va aprovar en la reunió d'ahir.

Rigol va aprofitar l'acte per fer l'enèsima crida al PSC, amb qui voldria establir contactes discrets per tal que se sumi al pacte. “Sempre hem volgut ser al màxim transversals possible, i si algú vol i creu que s'hi pot afegir, ens trobarà amb els braços oberts; és més, els necessitem”, va apuntar. De fet, Rigol va reiterar l'aposta per fer el procés “legalment”, i en la reunió es va aprovar una declaració conjunta que apel·la el govern espanyol a pactar la consulta.

LA FRASE

Ens trobem en un moment clau de la història del país, i tothom se n'ha de sentir responsable
Joan Rigol
COORDINADOR DEL PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR
2.850
entitats
d'arreu del país s'han adherit ja al pacte, i ho volen fer visible amb un gran acte conjunt passada la Diada.
18.07.14
Al migdia
es reunirà al Parlament la cinquantena de promotors del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, per tercer cop.

El CATN presentarà més informes el 14 de juliol

El president del Consell Assessor per la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer, va confirmar ahir a la tarda durant la seva compareixença en la Comissió del Dret a Decidir que el 14 de juliol es presentaran quatre dels divuit informes que sobre el procés sobiranista de Catalunya va encarregar-los el govern de la Generalitat. La resta, a excepció de dos que previsiblement es lliuraran al setembre, s'acabaran de presentar aquest mes. En la seva intervenció, el també exvicepresident del Tribunal Constitucional va defensar el contingut dels documents amb l'objectiu d'informar el ciutadà dels avantatges i inconvenients del procés. Pi-Sunyer també va fiar la possibilitat de convocar el 9-N en la llei de consultes que enllesteixen els partits al Parlament.

e.a.
Darrera actualització ( Dijous, 3 de juliol del 2014 02:00 )