El Punt Avui

Moviment Catalunya, l'ens que promourà llistes municipals al marge del PSC

Militants del corrent crític, entre ells Montserrat Tura, Toni Castells, Àngel Ros i Marina Geli, van participar en una trobada que es va fer ahir a Girona

05/07/14 02:00 GIRONA - NÚRIA ASTORCH
Martí, Castells i Tura, en la trobada d'històrics del PSC ahir a Girona Foto: RUBÉN GARCÍA / ICONNA.

Militants crítics del PSC van celebrar ahir una primera trobada a Girona per constituir l'associació que promourà, arreu del territori, la creació de candidatures alternatives amb vista a les municipals del 2015. A la trobada, que va aplegar un centenar de militants històrics i del territori, van assistir-hi els exconsellers Montserrat Tura i Toni Castells, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, la diputada al Parlament de Catalunya Marina Geli i també Manel Nadal, Pia Bosch, a més de Núria Ventura i Ignasi Thió, d'Avancem, entre d'altres.

La regidora del PSC a l'Ajuntament de Girona Pia Bosch va explicar que la nova associació té com a objectiu aplegar les persones que comparteixen “els valors del socialisme democràtic i del catalanisme progressista”. “Volem aconseguir que a les eleccions del maig del 2015 hi hagi a Catalunya el màxim nombre de candidatures municipals guanyadores que responguin a les dues sensibilitats”, va dir. Ahir es va posar el nom a aquest nou moviment, es va crear un grup gestor i es aprovar un document marc que porta com a títolVolem sumar. Bosch va subratllar que la iniciativa no neix en contra del PSC, sinó a favor d'un nou moviment d'arrel municipalista. “Si algú se sent agredit, no és la nostra intenció”, hi va afegir. Bosch va indicar que, a diferència del PSC, els integrants d'aquest nou corrent tenen el propòsit de convertir en acció els principis de l'ideari del partit dels socialistes. En aquest sentit, el moviment està obert a militants del PSC, crítics que han abandonat la militància i també a persones que no han tingut mai el carnet socialista. El nou espai pretén donar resposta a la situació “d'orfandat política“ en què estan molts catalans, segons Bosch.

Jordi Martí anuncia que deixa el partit

L'exlíder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona va aprofitar la trobada d'ahir per anunciar que deixa el PSC. Martí, que va deixar el consistori després de perdre les primàries, fa temps que s'havia desmarcat del discurs de la direcció del partit.

Darrera actualització ( Dissabte, 5 de juliol del 2014 02:00 )