El Punt Avui

EDUCACIÓ

Cap petició per escolaritzar en castellà a la privada

L'Associació de Centres Privats no té demandes de classes en castellà

Veuen inaplicable el decret de Wert

13/07/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Una imatge de la manifestació en favor de l'escola en català Foto: ALBERT SALAMÉ.

L'Associació de Centres d'Ensenyament Privat no concertats de Catalunya (Aenocc) no ha rebut cap petició de cap família catalana per tal que algun infant sigui escolaritzat en castellà. La presidenta de l'entitat, Maria Pilar González, va qüestionar ahir, en una entrevista a l'ACN, la capacitat d'aplicació del decret aprovat divendres pel consell de ministres que permet a l'Estat becar –amb càrrec a la Generalitat– les famílies dels alumnes que demanin ser escolaritzats en castellà i que no disposin de cap centre amb aquesta oferta lingüística bilingüe.

Un dels objectius velats del decret d'escolarització en castellà del ministre José Ignacio Wert és acabar amb l'escola en català i generar una oferta paral·lela de centres que imparteixin classes en les dues llengües. A Catalunya, no hi ha cap centre que ofereixi formació en castellà, ni tan sols entre les escoles privades, tal com recordava ahir la presidenta de l'Associació de Centres Privats. “Si bé n'hi ha que empren com a llengua vehicular l'anglès, el francès o l'alemany, no és el cas del castellà, tot i que tots els infants acaben sabent-lo en acabar l'etapa primària educativa. Acostumen a ser centres trilingües.”

“Tot i això –insistia ahir la presidenta–, és, a hores d'ara, parlar per parlar, ja que ni hi ha oferta d'escolarització en castellà, ni tampoc cap demanda. És una cosa utòpica, en aquests moments.” González considera que “s'està fent una muntanya del que no ho és”.

L'escola privada de Catalunya la formen 68 centres. La majoria són d'inspiració cristiana. El gros dels centres considera il·lògic que cap portaveu ni representant del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport s'hagi posat en contacte amb ells a l'hora de valorar el decret d'esco-
larització en castellà, ja que hauria de ser aquesta branca la que escolaritzés els infants que no desitgen ser escolaritzats a la xar-xa pública i concertada.

“Mai ningú no ens ha demanat el parer (sobre aquest apartat de la Lomqe)”, admetia ahir González, a l'hora de valorar l'absència de contactes amb el ministeri de Wert.

LA FRASE

Es fa una muntanya del que no ho és. No hi ha cap demanda per ser escolaritzat
en castellà
Maria Pilar González
PRES. ASS. CENTRES ENS. PRIVAT

LA XIFRA

68
centres educatius privats sense cap tipus de concert amb l'administració hi ha
a Catalunya.
Darrera actualització ( Diumenge, 13 de juliol del 2014 02:00 )