El Punt Avui

Els manifestos de les jornades

La implicació dels càrrec electes municipals i de la societat civil en el procés sobiranista queda palesa en els dos documents subscrits aquest cap de setmana

Reivindiquen poder exercir lliurement el dret a decidir

14/07/14 00:00 GIRONA - ANNA PUIG
.
Notícies de ...

Que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya puguin exercir de manera lliure i pacífica, en un exercici de radicalitat democràtica, el dret a decidir el futur del país. Aquesta és la reivindicació que inclouen els dos manifestos de les jornades Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat. Dos textos elaborats pel president de la Taula Gironina pel Dret a Decidir, Joaquim Nadal, i que van disposar d'un ampli suport social i institucional.

El primer dels documents es va presentar divendres en una trobada de taules pel dret a decidir. El text deixa constància que Catalunya viu una situació de bloqueig des de l'any 2010, en què la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut va deixar “greument mutilat l'autogovern i des d'aquell moment es pot dir que s'ha liquidat el pacte de la Transició”. Sobre el paper de les taules territorials pel dret a decidir, es ressalta el fet que se situen “en l'epicentre del civisme” i que contribueixen a “falcar el Pacte Nacional i la tasca que han de desenvolupar les organitzacions civils i les institucions de manera majoritària i democràtica”.

D'altra banda, el manifest L'hora de decidir va estar subscrit per més d'un miler de càrrecs electes locals, reunits dissabte al pavelló de Fontajau. El document expressa el compromís del món local amb la consulta, de la qual facilitaran “el desenvolupament legal en els termes que proposi el Parlament de Catalunya”. Perquè, tal com es manifesta, “l'únic camí possible en defensa de les llibertats individuals i col·lectives dels catalans i les catalanes és escoltar la veu del poble”.

Darrera actualització ( Dilluns, 14 de juliol del 2014 01:18 )