El Punt Avui

Iceta intenta recosir el PSC amb Àngel Ros de president

El batlle de Lleida accepta el càrrec que va eliminar Navarro i es compromet a “integrar i ampliar” l'espai socialista

Agafa el relleu de dirigents històrics com Molas, Maragall, Obiols i Raventós

15/07/14 02:00 BARCELONA - EMMA ANSOLA
Ros i Iceta en el congrès del 2011 quan el PSC va escollir Navarro com a líder Foto: QUIM PUIG.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, pendent de ser ratificat en el congrés extraordinari que el partit celebrarà dissabte vinent, ha rescatat el càrrec de president del partit i l'ha ofert a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que l'ha acceptat. “Tenim un repte d'ara endavant i ens ajudarem mútuament”, va assegurar ahir en declaracions al diari el batlle després de confirmar a Iceta que acceptava agafar el relleu d'històrics dirigents socialistes que també van passar per la presidència del partit, com ara Isidre Molas, Pasqual Maragall, Raimon Obiols i Joan Raventós.

Iceta i Ros van estar ahir una hora reunits i entre altres temes van tractar, com ja ho havien fet abans en les primeres trobades, el sí del PSC a la llei de consultes, la trobada entre Iceta i el president Mas un cop el diputat sigui ratificat en el càrrec de primer secretari i la composició de l'executiva, que s'haurà de sotmetre a votació dels delegats en el congrés extraordinari. Ros valora positivament les propostes d'Iceta, per la qual cosa ahir es va comprometre davant del futur líder del PSC a treballar per “integrar, ampliar i enfortir el diàleg dins l'espai socialista que representa el PSC”. Ros, com a impulsor de l'Agrupament Socialista i el Moviment Catalunya, va voler deixar clar que no acceptava el càrrec per “competir contra ningú del PSC”.

L'elecció de Ros com a president serà sotmesa a la votació dels delegats convocats al congrés de dissabte, conjuntament amb la resta de noms que proposi Iceta per començar a recosir un partit que s'ha anat esfilagarsant a causa del procés sobiranista a Catalunya. Ros confia que l'executiva serà “plural”, mentre que Iceta aposta perquè, a més a més, la nova direcció destaqui per les ganes de treballar de tots els seus membres en un projecte comú i compartit.

LA FRASE

El meu paper serà el de treballar per la integració i el diàleg, no vinc a competir
Àngel Ros
ALCALDE DE LLEIDA

Un congrés ràpid per triar la nova direcció

El congrés extraordinari de dissabte arrencarà amb un dictamen elaborat pel president del consell nacional, Celestino Corbacho, en què donarà compte de la votació, per primer cop, de la militància per escollir el primer secretari del PSC. L'aprovació del dictamen servirà per ratificar Iceta com a líder del partit i a continuació es procedirà a explicar la composició de la nova executiva, previsiblement a càrrec del mateix Iceta, que també s'haurà de sotmetrà, en bloc, a votació per part dels delegats en el congrés. Finalment, es preveu que el congrés el tanqui el ja nomenat primer secretari.