El Punt Avui

A LA TRES

Canvi radical al PSC i al PSOE

15/07/14 02:00 XEVI XIRGO
“Els relleus de Navarro per Iceta, i de Sánchez per Pérez, suposen, segur, un gran canvi, espectacular”

Ja està. Iceta rellevarà definitivament Navarro al capdavant del PSC, i finalment serà Pedro Sánchez qui rellevi Alfredo Pérez. Un canvi radical, deien ahir alguns. Per fer-se'n una idea només cal que provin d'encertar a qui corresponen les frases dites aquests darrers mesos pels quatre protagonistes citats (que per a això serveix l'hemeroteca), i que jo he enumerat de l'1) al 4). Llegeixin-se la frase i provin d'encertar qui és el protagonista, l'1), el 2), el 3) i el 4) i comprovaran que sí, que el canvi és espectacular.

1) “Jo mai he cregut en una consulta legal i pactada; al contrari, crec en una reforma constitucional”; Si s'ha de fer qualsevol referèndum, sobre el que sigui, el primer que s'ha de fer és reformar la Constitució perquè tots els espanyols puguin votar”; “Jo vull una Catalunya dins d'Espanya, no fora d'Espanya.”

2) “Mas ha de rectificar, perquè ha dut Catalunya a un carreró sense sortida”; “Faig una crida a aquells que no volen que Catalunya se separi d'Espanya”; “el pacte per la data i la consulta és una acció unilateral condemnada al fracàs.”

3) “Que no tractin d'enganyar la gent, no hi haurà consulta”; “Que mirin l'escut d'Espanya i veuran com s'ha anat construint al llarg dels segles”; “Dins d'Espanya hi ha diferents nacions, cultures i llengües, i el federalisme ens dóna instruments per donar respostes als problemes.”

4) “No hi ha un futur millor que una Catalunya compromesa amb Espanya i una Espanya que estimi Catalunya”; “No es pot preguntar només a uns quants sobre una qüestió que afecta tothom”; “La consulta que proposa Mas porta Catalunya a un carreró sense sortida”; “la consulta no es farà”.

I ara endevinin qui és qui.

La solució: 1) Pedro Sánchez; 2) Pere Navarro; 3) Miquel Iceta, i 4) Alfredo Pérez. Diferències abismals, ja ho han vist.