El Punt Avui

CA MONTES

Provocació

17/07/14 02:00 VICENT PARTAL
Quan es van posar a cantar ‘Els segadors' dalt del vaixell, els policies hi van pujar a exigir-los que deixaren de provocar

Supose que estan al corrent de l'incident. Els Castellers del Riberal van participar l'altre dia en un aplec a Mallorca. Hi van anar en vaixell, en autobús i cotxes, i van ensopegar amb la policia espanyola, la Guàrdia Civil i la policia portuària, que els van provocar i van fer burla pel fet de considerar-se catalans.

Els Castellers del Riberal són de la Catalunya del Nord, però segons la policia espanyola això no existeix. Va dir més, l'agent: “Catalunya no existeix, només existeixen Espanya i França.” Caram. Ara Catalunya ja no existeix? Els van obligar a arrencar els adhesius amb el CAT que portaven als cotxes, dient-los que estaven prohibits. Els castellers van respondre que els cotxes eren en tot cas francesos i ells no n'havien de fer res. Però els van haver d'arrencar o no embarcaven. I encara quan es van posar a cantar Els segadors dalt del vaixell els policies hi van pujar per exigir-los que deixaren de provocar. I em pregunte com pot ser provocatiu cantar un himne que està reconegut en l'Estatut d'Autonomia de Catalunya com a oficial i que, per tant, és oficial segons la Constitució Espanyola.

Expliquen els amics de Vaó que la policia espanyola estava especialment rabiosa perquè aquells catalans eren francesos. Els van arribar a dir que, si Catalunya s'independitza, aixecaran una paret més alta que un vaixell i van amenaçar dient que Marine Le Pen “us posarà al ganxo”. Caram. Devien voler dir François Hollande o Manuel Valls. Marine Le Pen? Hem d'entendre que per a aquells policies aquesta dona és la millor opció? Patètic, tot plegat. I demostratiu de com d'impossible és arreglar la situació. Amb els espanyols. Que amb els de Vaó ens seguirem dient “bon dia” cada cop que ells en diguen “bon dia”.

Darrera actualització ( Dijous, 17 de juliol del 2014 02:00 )