El Punt Avui

Juli Fernández (PSC) donarà suport a Artur Mas quan convoqui la consulta

L'alcalde de Palafrugell va votar a favor ahir de la moció d'ERC, CiU i l'Entesa en què també es demanava compromís per fer possible la consulta

30/07/14 02:00 PALAFRUGELL - JOAN PUNTÍ
Notícies de ...

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández (PSC), va sorprendre ahir en el ple de l'Ajuntament de Palafrugell en votar a favor de la moció presentada per ERC, CiU i l'Entesa de suport a la consulta. Fernàndez, màxim responsable del PSC a la demarcació, va votar a favor d'un text en què s'incloïa el compromís de cooperar amb les institucions catalanes i de donar suport a Artur Mas quan el president convoqui la consulta. El ple va acordar: “Assumir i manifestar el compromís i la disposició a cooperar amb les nostres institucions per fer possible l'organització de la consulta del dia 9 de novembre d'enguany i donar suport al president de la Generalitat quan faci la convocatòria d'aquesta consulta.”

La moció va rebre els vots a favor de tots els regidors d'ERC, de CiU i de l'Entesa (excepte de Ricardo Menor, que es va absentar de la sala de plens en la votació) i els vots en contra del PP i de la PxC. El regidor del PSC Xavier Rangel es va abstenir.

Fins ahir, Fernández s'havia abstingut en mocions d'aquest tipus presentades en el ple. Ahir va prendre la paraula després del vot per explicar el seu aparent canvi d'opinió. “La primera part de la moció parla de cooperar i jo entenc que entre institucions s'ha de col·laborar. Però jo sempre he dit que la solució del conflicte entre Catalunya i Espanya havia de sortir d'una votació, i això ha de passar pel diàleg, un pacte i una votació. Aquesta és l'única eina que tenim per fer aquesta consulta. Jo quan volia afegir ‘segons la legislació vigent' [havia fet una esmena prèvia i els proposants de la moció no la van acceptar] em referia a convocar sota un marc legal, sigui autonòmic o estatal. Jo com a alcalde he votat a favor de la proposta de fer una consulta”.

Els matisos van arribar posteriorment: “Que no s'interpreti que aquest alcalde està a favor del procés del 9 de novembre, ni tampoc de la pregunta. Consulta, sí, però no estic d'acord ni amb la redacció ni amb la data. Seria bo que el 9 de novembre poguéssim anar a votar tots, encara que fos amb aquesta pregunta. O amb una altra. Aquest alcalde vol que Catalunya pugui votar pel seu futur en el marc de la legalitat.”

LES FRASES

La primera part de la moció presentada parla de cooperar, i jo entenc que entre institucions s'ha de col·laborar
Sempre he dit que la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya havia de sortir d'una votació
Juli Fernández
ALCALDE DE PALAFRUGELL
Darrera actualització ( Dimecres, 30 de juliol del 2014 02:00 )