El Punt Avui

El president Rajoy i la no-estratègia

02/08/14 02:00 -

El president espanyol, Mariano Rajoy, va aprofitar ahir el darrer Consell de Ministres abans del parèntesi estiuenc per fer balanç de la situació econòmica i política actual. I va deixar clar, un cop més, que la seva estratègia continua essent la de no fer res, la de deixar que els esdeveniments solucionin el problema. Mariano Rajoy no va citar ni en una sola ocasió en el seu parlament inicial el conflicte que hi ha obert entre Catalunya i Espanya, i van haver de ser els periodistes qui li preguntessin, reiteradament, no només per la situació sinó per quines solucions preveu. O el que és el mateix, Rajoy continua negant l'existència del problema però la realitat és tossuda i no deixa d'aparèixer-li un cop rere l'altre.

Rajoy hauria de saber que, per més que negui l'existència d'un problema, aquest no desapareix. “No sé què passarà”, es va limitar a dir en relació amb el 9-N. Com si ell fos un simple espectador de la situació i no estigués a la seva mà proposar solucions per arribar a un acord, que és el que va fer a principi de setmana Artur Mas.

El president espanyol no pot fer veure ni que el problema no existeix ni que no és a les seves mans trobar vies de solució. I si ho fa, no només és que ignora voluntàriament la situació sinó que ell mateix és un ignorant. I la seva ignorància del problema només ens aboca a refermar-nos, una vegada més, en la fermesa del procés. Rajoy se'n pot anar ara de vacances tranquil, convençut que la recuperació econòmica que ens relata ho solucionarà tot; pot fins i tot menystenir el procés català, com va fer. Però que estigui tranquil. Quan torni serem exactament allà mateix. Encara més convençuts.

Darrera actualització ( Dissabte, 2 d'agost del 2014 02:00 )