El Punt Avui

Més de 1.500 persones apel·len a Cameron a Vic

10/08/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
La plaça Major de Vic es va omplir per a una nova acció reivindicativa de l'ANC Foto: EL PUNT AVUI.
Notícies de ...

Més de mil cinc-centes persones es van aplegar ahir a la tarda a la plaça Major de Vic per desplegar un nou mural per refermar la voluntat catalana de votar el 9-N. Aquest cop, la crida es dirigia al líder britànic David Cameron, el rostre del qual va aparèixer sobre el missatge, en anglès: “Primer ministre, els catalans votem llibertat.” “És l'hora”, afegia un segon dibuix amb una urna, també de 15x30 metres. Una gran estelada completava la imatge, a la qual els Sagals d'Osona s'afegirien amb un pilar, després d'una cercavila des de la plaça del Carbó amb entitats de cultura popular de la comarca i centenars de voluntaris que hi participarien desinteressadament.

En els parlaments, el membre del secretariat de l'ANC Ignasi Termes va cridar a participar en la V de la Diada a Barcelona, que veu com la “garantia” del 9-N: “Mai podran impugnar la voluntat d'un poble.” Es va afegir a la crida la coordinadora de l'Assemblea a Osona, Eulàlia Espona, mentre l'actor manlleuenc Xavier Boada va llegir el manifest Ara és l'hora.

L'acte, un dels més multitudinaris fins ara de l'ANC aquest estiu, és el cinquè de la campanya dedicada a apel·lar a grans líders mundials. Continuarà dissabte que ve a l'amfiteatre romà de Tarragona amb una crida al president italià, Matteo Renzi.

Darrera actualització ( Diumenge, 10 d'agost del 2014 02:00 )