El Punt Avui

Herrera avisa que el 9-N no es pot canviar per “succedanis”

ICV insta que es defensi la sobirania dels serveis públics

El PP diu que Mas ha de dimitir si no hi ha consulta

11/08/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Herrera ha avisat que hi ha d'haver consulta Foto: J.C. LEÓN /ARXIU.

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, va advertir ahir que la consulta del 9-N s'ha de celebrar, i que no pot canviar-se per “succedanis” com unes eleccions plebiscitàries o un govern de concentració. En una entrevista a Europa Press, el dirigent ecosocialista va lamentar que “encara hi hagi qui afronta la consulta amb l'objectiu d'obtenir rèdits electorals i no que els catalans puguin votar“, i feia pinya així amb ERC davant dels plans B que pot tenir al cap CiU. Això sí, també deplorava indirectament el suport dels republicans al govern, ja que han canviat “el dret a decidir per retallades”. Herrera troba a faltar “molt sovint” que els independentistes defensin també els serveis públics, ja que la sobirania “no sols l'ataca Madrid, sinó també el govern quan privatitza l'aigua i retalla l'Institut Català de la Salut”.

Pel seu cantó, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, va plantejar a Efe que el president Mas “hauria de pensar a dimitir” l'endemà del 9-N si no ha aconseguit que hi hagi consulta, ja que troba una “gravíssima irresponsabilitat” la “divisió interna” i el “xoc de trens” a què haurà dut entre Catalunya i l'Estat. “Quins sentiments tindran molts catalans quan vegin que els han enganyat?”, es pregunta Millo, que no veu que després Mas “pugui seguir governant com fins ara”. Tot i això, admet que ERC pot seguir donant-li suport fins a unes eleccions el 2015.

L'homòleg de Millo al Congrés, Alfonso Alonso, va reiterar que no creu que hi hagi consulta, i receptava “centralitat i moderació” als catalans. Segons ell, “es pot parlar” de tot dins la llei “si es garanteix la igualtat dels espanyols”, en al·lusió als 23 punts plantejats per Mas.

LA FRASE

Mas va oferir un somni als catalans i els ha donat un malson
Alfonso Alonso
PORTAVEU DEL PP AL CONGRÉS
Darrera actualització ( Dilluns, 11 d'agost del 2014 02:00 )