El Punt Avui

El dia D de Catalunya porta una V

15/08/14 02:00 -

Les entitats civils que organitzen la V a Barcelona per la Diada han fet una crida a la participació després d'haver constatat que el ritme d'inscripcions d'aquest any no ha arrencat amb tanta empenta com ara fa un any. D'entrada cal dir que la situació no és preocupant, perquè les dues convocatòries tenen característiques diferents que fan que la percepció de l'acte d'aquest any sigui diferent pel que fa a conscienciació organitzativa. La complexitat logística de l'any passat va acabar generant una disciplina que enguany s'ha distès una mica. La motivació, després de dos anys de màxima mobilització, també pot haver baixat una mica, però la proximitat de la Diada i la represa de l'activitat política seran el millor remei per tornar a posar la població en guàrdia.

La importància de la Diada d'aquest any és especial per diverses raons. En primer lloc, perquè una falta de continuïtat en la mobilització hauria fet inútils les dues convocatòries anteriors. I, en segon lloc, perquè el moment històric decisiu que viu el país fa més necessària que mai una acció de força popular democràtica que mostri al món que Catalunya vol decidir el seu futur.

El procés cap a la sobirania el va iniciar l'empenta del poble i tothom ha de tenir clar que serà l'empenta del poble la que, en els moments políticament difícils, aconseguirà desencallar la situació. Cal que els representants polítics sàpiguen que disposen de prou suport popular i que alhora tenen l'alè al clatell d'una ciutadania vigilant. La gran V de la Diada ha de tenir aquest doble significat: l'empenta i l'exigència ciutadana. No pot fallar. No fallarà. Ens hi juguem massa.

Darrera actualització ( Divendres, 15 d'agost del 2014 02:00 )